Met shapewear leg je de nadruk op al je sterke punten en corrigeer je het lichaam waar jij dat wil.

Shapewear: vrouwelijke corrigerende ondermode

Pak probleemzones aan met trendy shapewear

Shapewear is de trendy naam voor corrigerende ondermode. Het is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en het ondergoed is voor veel vrouwen onmisbaar in de kledingkast. Veelal wordt er gedacht dat corrigerend ondergoed alleen geschikt is voor volslanke vrouwen. Echter, het ondergoed is geschikt voor iedereen die bepaalde probleemzones wil aanpakken, of je nu een maat meer of minder hebt! Shapewear is verkrijgbaar in tal van uitvoeringen, van steunpanty’s en strings tot bodyshapers en hemdjes. Het is allemaal geschikt om verschillende lichaamsdelen te corrigeren. Shapewear wordt voornamelijk gemaakt van soepele en rekbare materialen zonder zichtbare naden, waardoor het ondergoed comfortabel en mooi zit. Voor iedereen die een mooi gevormd figuur wil, is hieronder een aantal shapewear uitvoeringen opgesomd.

  • Long-leg broek. Dit is een hoog model broekje met pijpjes. Het bedekt een gedeelte van de buik, waardoor je buik platter lijkt. Ook de heupen, dijen en billen krijgen een mooie vorm in de long-leg broek.
  • Taille string. De taille string heeft een hoog modellerende taille en een verstevigende voorpand. Deze corrigerende string kleed af en geeft toch een sexy uitstraling.
  • Control-slip. Deze modellerende slip bedekt de billen en geeft een mooi effect aan de billen en heupen.
  • Bodystocking. Een bodystocking is een slip en een hemdje in één. Het corrigeert je bovenlichaam, en dan met name je borsten, taille en buik.
  • Torsette. Een torsette heeft de vorm van een hemd en zorgt voor een versmalling van de taille. Het corrigeert je buik en je rug partij en is zeer geschikt voor zwangere dames of dames met rugklachten.
  • Taillevormer. Een ander soort shapewear voor de taille is de taillevormer. Deze bedekt de billen en komt tot onder aan de borsten. Het versmalt de taille en laat je buik slanker lijken.
  • Corrigerende hemd. Dit hemd corrigeert je buik en taille, net als een bodystocking dat doet. Het verschil met een bodystocking is dat een corrigerend hemd kan worden gecombineerd met een losse slip. Wil je dus graag je buik corrigeren, maar je billen mooi laten uitkomen in een kanten hipster of string, dan kun je een corrigerend hemd kiezen.
  • Steunpanty. Een steunpanty heeft vaak een mooie stretchkwaliteit en maakt contouren rondom de benen slanker en strakker.