Deze klassieker past overal bij! Kies voor een skinny jeans met hoge taille of een witte skinny jeans.

De skinny jeans voelt als een tweede huid

In de filmindustrie

Na de introductie van de jeans in de 19e eeuw werd de skinny jeans in de jaren ’50 van de 20e eeuw geïntroduceerd. Het waren spijkerbroeken die zo strak zaten dat het leek alsof het je tweede huid was. De skinny jeans werd als eerste in de filmindustrie gedragen door filmsterren zoals Roy Rogers, Marilyn Monroe, Cisco Kid en Sandra Dee.

De vrouwenemancipatie

Vanaf de jaren ’60 begon de vrouwenemancipatie een rol te spelen. Tot die tijd droegen vrouwen rokken of jurken, maar daar kwam langzaamaan verandering in. Zo begonnen ze vanaf deze tijd de skinny jeans te dragen. Vrouwen waren op zoek naar gelijkheid tussen de geslachten. Met de skinny jeans konden ze de aandacht op hun vrouwelijke vormen vestigen.

De skinny jeans in de muziekwereld

Ook in de muziekwereld werd de skinny jeans steeds vaker gedragen. Elvis Presley zorgde ervoor dat het kledingstuk voor seksualiteit en seksuele uitstraling kwam te staan. In de jaren ’70 kreeg de skinny jeans een “bad boy”-uitstraling dankzij rockbands zoals The Rolling Stones en The Beatles. Deze trend werd voortgezet door de Britse punkrockbands, waaronder The Sex Pistoles en The Ramones. Zij droegen hun eigen variant van de skinny jeans in donkere kleuren, met details van ritsen en gemaakt van leer. In 1971 opende Vivienne Westwood een winkel die gespecialiseerd was in punkkleding. Het was uniek voor die tijd om je assortiment op slechts een soort kledingstuk te richten. Ook in de jaren ’80 was de skinny jeans populair in de muziekwereld. Bon Jovi, Poison, Guns ’n Roses en Kiss waren enkele bands uit die tijd die graag in het kledingstuk optraden.

De ondergang en de wederopkomst van de skinny jeans

In de jaren ’90 daalde de populariteit van de skinny jeans door de opkomst van hiphop en grunge. Hun kledingstijl was compleet het tegenovergestelde en bestond uit een laaghangende spijkerbroek en een oversized T-shirt. Pas aan het begin van de 21e eeuw maakte de skinny jeans een comeback dankzij mode-icoon Kate Moss. Zij werd gesignaleerd in dit kledingstuk en liet zien dat het weer mogelijk was om deze jeans te dragen.

De skinny jeans en de schoenen

Een skinny jeans kan je prachtig staan, mits je het met het juiste schoeisel combineert. Als je lang bent en een slank figuur heb, past een skinny jeans helemaal bij jou. Draag er echter geen sneakers onder. Heb je een wat steviger figuur, combineer het dan met stevige pumps om een slanker effect te krijgen. De skinny jeans en naaldhakken zorgen ervoor dat je twee keer zo lang lijkt. Ideaal als je niet zo lang bent.