Sneakers voor dames

Alle belangrijke vragen en informatie over het thema sneakers vind je hier.

Inhoudsopgave

Hoe kun je je juiste schoenmaat bepalen?
Is er een verschil tussen sneakers en sportschoenen?
Hebben sneakers speciale zorg nodig?
Hoe vind ik bijpassende dames sneakers voor mij?
Dames sneakers voordelig online shoppen
Dames sneakers: stijlvol en comfortabel
Koop de nieuwste sneakers van 2020 bij OTTO
Sneakers: casual op pad van in de stad tot aan het Gerechtshof
Sneakers voor dames zorgen voor een casual look
Dames sneakers 2020 comfortabel online kopen bij OTTO

Hoe kun je je juiste schoenmaat bepalen?

Niet alleen de breedte en de lengte spelen een rol bij de schoenmaat, maar ook de speelruimte van de tenen: hier wordt een duimbreedte (ong. 1,5 cm) voor gerekend, zodat de tenen kunnen afrollen tijdens het lopen. De exacte maat laat zich het beste meten met de omlijning van de voeten: zet je voeten simpelweg op een vel papier en ga met een stift langs je voet heen. De lengte hangt af van de afstand van de grote teen tot aan het einde van de hiel, plus de bovengenoemde 1,5 cm. Voor de breedte, meet de afstand van het breedste deel van de voetzool. Bij verschillende schoenmaten per voet, oriënteer je altijd op de grootste maat. Na het meten, kun je de maten invoeren bij de OTTO schoenmaat calculatie tool om je Nederlands en Engelse maat te vinden.

Is er een verschil tussen sneakers en sportschoenen?

Ja die is er, zelfs wanneer de termen vaak door elkaar worden gebruikt. Sneakers voor vrouwen zijn in feite geen sportschoenen, maar mode-schoenen, gericht op het sportieve design van sportschoenen oriënteren. Voor sport zijn ze minder geschikt. Ter vergelijking, sportschoenen bezitten bepaalde eigenschappen, zoals ademend vermogen, een ergonomisch voetbed en een speciaal gevormde zool.

Hebben sneakers speciale zorg nodig?

In principe niet, omdat deze modellen gewoonlijk uit onderhoudsvriendelijke materialen bestaan als katoen, linnen, kunststof of polyester. Om de sneakers te beschermen tegen nat weer en andere weersinvloeden, moet je een onderhoudsspray gebruiken. Op deze manier verzorg en impregneer je het materiaal van de schoenen tegelijkertijd.

Hoe vind ik bijpassende dames sneakers voor mij?

Door de grote hoeveelheid van moderne dames sneakers kan de keuze moeilijk zijn. Weet je niet zeker welk paar bij jou past? Bedenk dan voor het bestellen welke speciale eisen jij hebt voor goede sneakers. De filterfunctie boven de productselectie kan helpen om je nieuwe favoriete sneaker te vinden. Sorteer het assortiment op de gewenste kleur, materiaal of sluiting. Zoek je bijvoorbeeld een leuk paar gympen of zoek jij een bepaald merk sneakers? Of ben je op zoek naar een sneaker zonder leer of met verwisselbare of anti-shock zool?

Dames sneakers voordelig online shoppen

De dames sneakers collectie in de OTTO online shop wordt regelmatig geactualiseerd, om bij te blijven met de nieuwste mode. Daarom zijn er veel stijlvolle sneakers heel gunstig in de uitverkoop: ze zijn al te lang onderdeel van de collectie en moeten plaats maken voor nieuwe sneakers. Als je geld wilt besparen, vind je in de Sale afgeprijsde dames sneakers in stijlvolle designs en van top kwaliteit. Wil je je schoenen nu bestellen en later betalen? Dan kun je de optie kiezen om later te betalen met een acceptgiro. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om gedeeltelijk of in zijn geheel vooraf te betalen.

Dames sneakers: stijlvol en comfortabel

Bij OTTO zijn er veel verschillende dames sneakers van bekende merken. De dames sneakers met lichte zolen zijn echte allrounders, die je met veel verschillende outfits kan combineren. Ze zien er geweldig uit met jeans of chino broeken en peppen zomerse outfits sportief op. Afhankelijk van de kleur en de stijl ziet de dames sneaker er cool en casual of sportief en elegant uit. In aanvulling op de klassieke zwarte en witte kleuren, zijn er ook dames sneakers in bruin, paars, turquoise en vele andere kleuren verkrijgbaar.