Adidas originals Sneakers
NAAR BOVEN

Een ruime keuze uit sportieve en klassieke Adidas sneakers

Adidas sneakers bij OTTO

Zoek je een paar sportieve schoenen die ook een moderne look hebben? Dan ben je met Adidas sneakers verzekerd van de juiste keuze. In de webshop van OTTO vind je vele soorten sneakers van het populaire merk Adidas. Deze hebben een sportief en een klassiek karakter, dus je komt er altijd hip mee voor de dag. We bieden sneakers in hoge en lage modellen en sneakers in verschillende kleuren. Ze zijn niet alleen geschikt voor op de sportvelden, maar ook als alledaagse schoenen. Je kunt ze dragen tijdens vele gelegenheden en dit maken de Adidas sneakers zo populair onder verschillende leeftijdscategorieën.

De populariteit van sneakers

In het begin van de twintigste eeuw had men behoefte aan goede sportschoenen en The Converse Rubber Shoe Company (tegenwoordig Converse) was het eerste bedrijf dat hier goed op in speelde. Ze ontwikkelden schoenen die geschikt waren om op een harde vloer te dragen. Deze schoenen hadden een rubberen zool die voor demping zorgde. In de loop der jaren ontstonden er drie andere grote producenten van sportschoenen: Adidas, Nike en Puma. De populariteit van de sportschoenen was groot en de concurrentie was hevig. In het begin werden de schoenen vrijwel alleen tijdens het sporten gedragen, maar hier kwam na de film ‘Rebel without a case’ verandering in. De bekende acteur James Dean droeg in de film sportschoenen en dit zorgde ervoor dat vele jongeren ook sportschoenen in hun vrije tijd gingen dragen. Ze werden na verloop van tijd ook wel sneakers genoemd.

Na even te zijn weggeweest, zorgde de hiphopcultuur er in de jaren ‘70 voor dat de sneakers immens populair werden. Vele bekende rappers droegen sneakers in hun clips en dit zorgde ervoor dat alle jongeren deze outfits over wilden nemen. De sneakers waren weer helemaal terug.

Sneakerweetjes - wist je dat...

  • …dat de oprichters van de merken Puma en Adidas broers van elkaar waren? Ze begonnen samen met de oprichting van het bedrijf Adi Dassler, maar door onenigheden groeiden de twee uit elkaar en besloot Rudolf Dassler om een eigen bedrijf te beginnen (Puma). Binnen enkele jaren waren Puma en Adidas grote concurrenten van elkaar.
  • ….Vans vroeger schoenen maakte voor op het dek van schepen? Deze schoenen hadden antislipzolen en daardoor konden de matrozen moeilijker uitglijden op het dek. Bij de introductie van het skateboard, zagen de skaters al snel het nut van de schoenen. Ze hadden veel grip op hun board en dit zorgde ervoor dat de Vans erg populair werden onder jongeren.