Witte sneakers: geschikt voor elk seizoen

De combinatie wit en sneakers associeert vaak met de zomer, maar deze kleur gympen worden tegenwoordig in alle seizoenen gedragen. In de zomer zorgen witte sneakers voor een frisse uitstraling en kleuren ze natuurlijk mooi bij je bruine benen. Maar in de winter kan een paar witte sneakers ook heel goed gecombineerd worden met zwart. OTTO heeft in het assortiment zowel lage als hoge modellen, die in de winter net wat meer warmte geven. Een witte sneaker kan dus het hele jaar door gedragen worden en is daarom goede toevoeging voor je garderobe. OTTO heeft een ruim aanbod aan witte sneakers van verschillende merken, waaronder adidas, Nike, CONVERSE, Puma en K-SWISS.

Hoe houd je je witte sneakers schoon?

Er is geen kleur zo besmettelijk als wit, dus het schoonmaken van een paar sneakers in deze kleur is erg belangrijk. Hieronder vind je een aantal tips:

  • Als eerst is het verstandig om er rekening mee te houden wanneer je je witte sneakers aandoet. In het bos of op een regenachtige dag is de kans natuurlijk groter dat er een vlek komt op je witte sneaker.
  • Ook kun je je sneakers beschermen voordat je ze gaat dragen. Gebruik bijvoorbeeld een vuil en waterafstotende spray om te voorkomen dat je witte sneakers snel vies worden.
  • Mochten je witte sneakers nou toch vies zijn geworden, bepaal dan aan de hand van het materiaal van je sneaker op welke manier deze het beste schoon te maken is.
  • Leren sneakers zijn vaak gemakkelijker schoon te maken vanwege het strakke oppervlak. Mocht alleen water niet voldoende zijn, voeg er dan een beetje schoonmaakmiddel aan toe en gebruik eventueel een zachte borstel om het vuil eraf te schrobben zodat je witte sneakers weer mooi wit zijn.
  • Ook voor stoffen ofwel canvas sneakers kun je deze methode gebruiken. Wat nog fijner is aan dit materiaal gympen, is dat ze gewoon door de wasmachine kunnen. Stop ze in een kussensloop, draai de was op 30-40 graden en je sneakers komen er weer mooi wit uit.