Een shoftshell jas heeft meerdere voordelen. Hij zit comfortabel, ademt en is waterdicht. Ideaal dus!

Wat is een softshell jas?

Softshell jassen behoren tot de categorie weerbestendige sportkleding. Kenmerkend voor een softshell jas is dat ze winddicht en waterafstotend zijn. Het zijn functionele en praktische jassen. Softshell jassen zijn meestal gevoerd met fleece, dit zorgt ervoor dat ze extra warm zijn. Daarnaast hebben ze wel een hoog ademend vermogen, dus verminderd het zweten. Softshell jassen zijn dus handige jassen tegen regen en wind. Wanneer het koud wordt of noodweer is, biedt een softshell iets te weinig beschutting.

Inhoudsopgave

Wat is het verschil tussen een softshell jas en een hardshell jas?
Wanneer draag je een softshell jas?
Van welk materiaal zijn softshell jassen gemaakt?
Populaire kleuren softshell jassen

Wat is het verschil tussen een softshell jas en een hardshell jas?

Het verschil tussen softshell jassen en hardshell jassen is vrij eenvoudig. Waar het bij softshell jassen draait om warmte en comfort, gaat het bij hardshell jassen vooral om warmte en bescherming. Een hardshell jas is daarom ook geschikter voor kou en noodweer. De stof van een hardshell jas is vaak harder en biedt meer bescherming tegen factoren van buitenaf. Het is wel belangrijk een hardshell jas met fleece aan te schaffen, anders zijn de jassen te koud. De hardshell jassen beschikken vaak over ventilatiegaten, deze gaten zorgen ervoor dat je minder snel gaat zweten tijdens het dragen van de jas.

Wanneer draag je een softshell jas?

outdoor jassen

Van welk materiaal zijn softshell jassen gemaakt?

De waterafstotende jassen worden vaak gemaakt van kunststof of dierlijke stoffen. De weefstructuur is vaak strak en van stretch. Deze stretchstof zorgt voor elasticiteit, wat handig is omdat deze jassen vooral als outdoor jassen worden gebruikt. De geweven lagen zorgen ervoor dat het water er niet gemakkelijk doorheen kan.

Populaire kleuren softshell jassen

zwarte softshell jassenblauwe softshell jassen