Sportieve of casual shirts voor de vrouw

Van onderkleding naar fashion item

Het T-shirt heeft zijn belangrijkste opkomst gemaakt in de Tweede Wereldoorlog. Amerikanen droegen zware wollen pakken, terwijl ze hun bondgenoten uit Europa zagen rondlopen in katoenen shirts met korte mouwen. Vanwege het voordeel van de shirts met warm weer, werd het kledingstuk al snel overgenomen en in Amerika geïntroduceerd. Het kledingstuk werd voornamelijk gebruikt als shirt om onder je kleding te dragen. Dit kwam in verandering in de jaren ’50 toen de acteurs Marlon Brandon en James Dean enkel T-shirts droegen in hun films. Een T-shirt werd hierna niet langer als onderkleding gebruikt, maar je kon ook gewoon in een T-shirt over straat.

Een T-shirt voor zelfexpressie

Op de helft van de 2e eeuw werden T-shirts steeds populairder omdat deze werden bedrukt met teksten en allerlei soorten afbeeldingen. Mensen zagen dit als een manier om zichzelf te uitten met hun kleding. Veel bekende bands begonnen bijvoorbeeld met het produceren van hun eigen shirts. Ook bedrijven grepen deze mogelijkheid aan, zoals Walt Disney die shirts liet ontwerpen met hun eigen logo en bijvoorbeeld Mickey Mouse. In de jaren ’60 werden de ‘tie-dyed’ shirts erg populair onder de hippies. Deze shirts konden worden gemaakt door ze te knopen en in verf te laten weken. Nadat ze opgedroogd waren, stonden er allemaal gekleurde kringen op het shirt.

Shirts bij OTTO

OTTO heeft een ruime keuze aan shirts voor vrouwen. Naast het klassieke T-shirt met korte mouwen, biedt OTTO ook shirts met lange mouwen (longsleeves), shirts met 3/4 mouwen, polo shirts en shirts zonder mouwen. Zoek je een shirt om in te sporten? Dan zijn shirts van polyester erg geschikt, omdat deze een luchtig draagcomfort hebben. Tijdens het sporten zorgt het shirt voor een goede ventilatie. Ook heeft OTTO leuke shirts om in je vrije tijd te dragen, zodat je je casual outfit helemaal compleet kunt maken. Neem eens een kijkje in het assortiment voor een leuk shirt in een effen kleur of met een leuk printje.