96 artikelen

Sportsokken

De geschiedenis van de sportsok

Sokken kennen een lange geschiedenis. Ze werden voor het eerst gedragen door de Grieken die het item in de 8e eeuw voor Christus al introduceerden. Zij droegen ze voor de warmte en om hun voeten te beschermen. Sokken, of soccus zoals de Grieken ze noemden, werden gemaakt van dierenhuiden en moesten nog worden vastgebonden om de enkels. Deze exemplaren waren nog vrij lomp, tot de Romeinen er een paar eeuwen later in slaagden om sokken te maken van een fijnere, geweven stof. Omdat de veel mensen op blote voeten moesten lopen werden sokken geassocieerd met welvaart en rijkdom. Nadat de breimachine werd uitgevonden en een aantal eeuwen later de massaproductie zijn intrede deed verdween deze status, maar kon de sok wel verder geoptimaliseerd worden. Door het gebruik van andere materialen zoals katoen werd de sok geschikter om de voeten beter te beschermen.

Het belang van goede sportsokken

Het belang van goede sokken en dan met name goede sportsokken wordt vaak onderschat. Omdat je lichaam via je voeten veel warmte kan verliezen is het, zeker als het kouder is, heel belangrijk om je voeten met sokken warm te houden. Daarnaast moeten sportsokken ook zorgen dat je voeten droog blijven, en dus zweet goed op te vangen. Omdat je voeten natuurlijk ook veel bewegen tijdens het sporten, hebben sportsokken ook de taak om je voeten tegen wrijving met je schoen te beschermen. Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld geen zere plekken of blaren.

De witte sportsok

Een tijdlang was de witte sportsok het summum van lelijkheid, en laten we eerlijk zijn: sokken in sandalen zijn nog steeds uit den boze. Gelukkig zijn sportsokken ook gewoon in het zwart te verkrijgen zodat er geen excuus meer is om slechte sokken tijdens het sporten te dragen.

Bij OTTO kun je kiezen uit verschillende sportsokken van diverse merken uit onze webshop.