Draag een strapless jurk op de juiste manier

Het afzakken van de strapless jurk

Een strapless jurk is een prachtige variant uit de jurkenfamilie. Je dient met dit model wel rekening te houden met het zogenoemde “afzakgevaar”. Niets is zo vervelend als je strapless jurk ineens afzakt zonder dat je het zelf op tijd door hebt. Je wordt tevens enigszins beperkt in je bewegingsvrijheid, maar de jurk zorgt er daardoor wel voor dat je op een mooie en vrouwelijke manier beweegt. En dat heeft toch ook zo zijn charmes.

Jouw perfecte strapless jurk

Hoe zorg je ervoor dat je de strapless jurk op de voor jou meest ideale manier draagt? Daar zijn een aantal punten waar je op dient te letten.

  • De ideale pasmaat

Als je de hele dag bezig bent om je strapless jurk recht te houden, beleef je geen leuke dag of avond. Kies je een jurk met de juiste pasmaat, dan scheelt dat al enorm voor je.

  • Het beste model

Strapless jurken bestaan er in verschillende soorten modellen. Voor iedere gebeurtenis bestaat de juiste jurk: een lang model tijdens een gala, een jurk tot op de knie voor een cocktailparty en een sportieve variant tot boven de knie om overdag te dragen. Houd er rekening mee dat hele korte jurkjes of degenen met een hoge split vaak meer huid laten zien dan je zelf zou willen.

  • Wel of geen bh

Slechts een handjevol vrouwen heeft het geluk om een strapless jurk zonder bh te kunnen dragen. Sowieso geeft de bh je een veiliger gevoel, mocht de jurk onverwachts toch afzakken. De strapless bh lijkt qua naam de uitkomst te zijn, maar is dit in de meeste gevallen niet. Deze bh zit namelijk vaak of te strak (met een knellend gevoel als gevolg) of te los (met “het afzakgevaar” tot resultaat). Een bh met verstelbare bandjes die je op je lichaam gekruist kunt dragen, is de oplossing.

  • Decolleté

Bij het dragen van een strapless jurk krijgt je decolleté de nadruk. Zorg er daarom voor dat dit deel van je huid er stralend uitziet. Het gebruik van een verzorgende crème kan al de nodige wonderen verrichten.

  • Witte strepen op je schouders

Lig je regelmatig in de zon en wil je daarna je strapless jurk dragen? Vergeet dan niet om ervoor te zorgen dat je schouders egaal bruin worden. Witte bandjes op je schouders misstaan bij je outfit.

  • Het soort kapsel

Los haar en een strapless jurk gaan goed samen als je dit kledingstuk overdag draagt. Tijdens een avondevenement is een kapsel dat losjes is opgestoken zeer geschikt. Hierbij blijven nek, schouders en decolleté duidelijk zichtbaar.

  • Sieraden

Wil je je outfit helemaal compleet maken? Kies er dan voor om grote en opvallende sieraden te dragen.

Met deze punten in je achterhoofd steel jij de show in je strapless jurk.