Maak je outfit compleet en berg je spullen gemakkelijk op. Ga voor een schoudertas, rugtas of clutch!
Tassen van OTTO
Ben jij op zoek naar een nieuwe handtas, clutch, rugtas, schoudertas of een andere handige tas? Bekijk dan hier ons uitgebreide assortiment. Of het nu je nieuwe schooltas of een leuke weekendtas wordt. Je bent hier op het juiste adres!

Glazen potten

De handtas zoals wij die kennen, bestaat nog niet heel lang. In vroegere tijden droeg je je bezittingen - en dan met name geld - in iets wat je voorhanden had. Denk hierbij aan een buidel, zak, krat of bundel. In de Romeinse tijd namen mensen hun spullen vaak mee in glazen potten die voorzien waren van een handvat of een koord. In de Middeleeuwen kwam de handtas langzaamaan in opkomst. Tassen hadden in die tijd een beugel of frame.

De ontwikkeling van de tas

Elke eeuw daaropvolgend veranderde er wel iets in de ontwikkeling van de tas. In de 17e eeuw werden tassen vooral van zilver- of goudgeborduurde stoffen gemaakt. In de 18e eeuw droegen vrouwen doosjes aan kettingen onder hun wijdvallende kleding. Doordat een eeuw later kleren zeer nauwsluitend werden, moesten deze doosjes vervangen worden. Dat begon met een tasje van papier-maché en in een later stadium van metaal en leer. De handtas zoals wij die nu ook kennen, wordt een feit.

Verandering

De 20e eeuw stond helemaal in het teken van verandering. Tijdens de twee wereldoorlogen draaiden het om eenvoud en gebruiksvriendelijkheid. Tassen zagen er simpel uit en hadden een groot model. Na deze periodes ontwikkelde de tassenindustrie zich. Steeds meer modellen in verschillende formaten kwamen op de markt, zoals de dokterstas en tassen van imitatieleer. Vanaf het moment dat grote modehuizen eveneens tassen uitbrachten, volgde de handtas steeds vaker het modebeeld. Tegenwoordig is er volop keuze voor vrouwen om voor elke gelegenheid een bijpassende tas te hebben.

De vrouw en haar tas

Uit een handtasonderzoek van Beslist.nl zijn enkele leuke wetenswaardigheden over vrouwen en hun handtas naar voren gekomen. Leerzaam voor zowel mannen als vrouwen!

Wist je dat…?

  • …de handtas van een vrouw gemiddeld 2,4 kilogram weegt?
  • …een tas symbool staat voor veiligheid? Een vrouw kan er alles in meenemen en daardoor niks vergeten.
  • …vrouwen vrijwel altijd sleutels, een portemonnee en hun telefoon bij zich hebben?
  • …een tas voor vrouwen meer is dan alleen maar een opslagruimte? Ze zien hun tas als de perfecte accessoire voor bij hun outfit.
  • …één op de vijf vrouwen een compliment op hun handtas als het ultieme compliment zien?
  • …Nederlanders gemiddeld zes handtassen per huishouden hebben en Italianen 20 tot 60?
  • …er gemiddeld vijftien verschillende artikelen in een tas zitten?
  • …een vrouw gemiddeld 76 dagen van haar leven bezig is met het zoeken in haar handtas?