Fijne teenslippers zijn onmisbaar! Ze zijn super handig omdat je ze snel aan en uit trekt.

Teenslippers voor jong en oud

Teenslippers van allerlei soorten materiaal

De allereerste teenslippers vonden hun oorsprong in het oude Egypte, rond het jaar 4000 voor Christus. Het oudste paar slippers dat tentoongesteld is, dateert van 1500 voor Christus. Hierdoor blijkt dat teenslippers al heel lang bestaan en gedragen worden.

De tentoongestelde teenslippers waren van papyrus gemaakt. Dat was niet het enige gebruikte materiaal in die tijd. De bladeren van palmbomen of hout werden bijvoorbeeld ook veelvuldig gebruikt. In de moderne tijden werden voornamelijk de materialen leer en rubber gebruikt.

De Havaiana’s uit Brazilië

Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog won de teenslipper aan populariteit in de Verenigde Staten. De Amerikaanse soldaten hadden dit schoeisel in Japan gezien en namen het mee naar huis. Al vrij snel ontwierpen zij hun eigen teenslippers in vrolijke, felle kleuren en met verschillende patronen erop. In de jaren ’60 van de 20e eeuw stonden ze bekend als een onderdeel van het strandleven in Californië. Iedereen droeg het daar.

In 1962 verscheen de meest bekende variant van de teenslippers, de Havaiana’s. Deze slippers waren afkomstig uit Brazilië en werden van synthetisch rubber gemaakt. Naarmate de populariteit van de Havaiana’s steeg, groeide de productie ervan enorm. In 2010 werden er bijvoorbeeld meer dan 150 miljoen paar teenslippers geproduceerd.

De zogenoemde regenboogslippers werden in de jaren ’70 in een garage in Laguna Beach gemaakt. Deze variant kwam bekend te staan als een betrouwbare slipper die niet zo snel zou slijten. Het bedrijf dat deze teenslippers maakt, produceert jaarlijks zo’n 2 miljoen paar.

Teenslippers bij formele en informele gelegenheden

Het dragen van teenslippers is populair bij zowel jongere als oudere mensen. Het is het ideale type schoeisel tijdens de warme zomerdagen om je voeten voldoende lucht te geven. De oudere generatie draagt de teenslipper alleen in zijn of haar vrije tijd; de jongere generatie meestal ook tijdens formelere evenementen of naar het werk. Dankzij de grote variëteit aan teenslippers bestaan er tegenwoordig ook nette teenslippers die prima onder een formelere outfit staan. Je simpele teenslippers draag je dan gewoon lekker in je vrije tijd als je bijvoorbeeld naar het zwembad gaat.