Een ruime keuze uit topjes om elke outfit compleet te maken

Het topje begon bij de lingerie

De positie van de vrouw veranderde in het begin van de 20e door sociale ontwikkelingen. Vrouwen hoefden hun figuur niet langer te verbergen onder een korset en vele andere lagen kleding. Bij de opkomst van Hollyood in de jaren ’30 waren de vrouwen steeds meer vrij om hun rondingen meer vorm te geven met behulp van hun kleding. De eerste lingerie met cupmaten werden nu ook geproduceerd. Toch waren er nog weinig vrouwen die zich er in durfden te wagen, ook al was het alleen te zien door hun man. Als ze het wel droegen, werd er niet over gesproken.

Marilyn Monroe

Pas in de jaren ’50 werd het dragen van lingerie minder taboe. Amerikaanse films en hun filmsterren hadden hier een grote bijdrage in. Sterren als Marilyn Monroe, Brigitte Bardot en Jane Russel lieten zich veelvoudig fotograferen in lingerie. Vooral Marilyn Monroe was erg populair onder de vrouwen. Ze wilden zich graag vergelijken met haar hoogopgetrokken borsten en bh in de vorm van puntzakken. De mode-industrie speelde hier snel op in en werden allerlei soorten lingerie gemaakt zodat de vrouwen als de Hollywoodse sterren gekleed konden gaan. Lingerie werd meer erotisch en stoerder. Er kwamen opblaasbare bh’s, puntbh’s, tailleslips en nog veel meer.

Van lingerie naar topje

Lingerie was vroeger een lange tijd populair, maar het was nog veel te bloot om het als kleding buitenshuis te dragen. Madonna bracht hier in de jaren ’90 verandering. Tijdens haar concerten droeg ze erg bijzondere kleding, een combinatie van lingerie en de topjes die we tegenwoordig kennen. Hierna ontstond een trend om ook buitenshuis meer ontblote kleding te dragen. Topjes hoefden niet alleen meer te fungeren als onderkleding.

Topjes bij OTTO

Bij OTTO heb je een ruime keuze uit de nieuwste modellen topjes. OTTO biedt topjes in diverse uitvoeringen: topjes met een ronde hals, topjes met een v-hals, met knoopjes en in allerlei kleuren. Het voordeel van de topjes is dat ze vrijwel bij elk kledingstuk passen, zoals een rokje, jeans, legging, pantalon of gewoon als onderkleding. Omdat je bij topjes vaak een blote hals hebt, zal een mooie ketting je outfit helemaal compleet maken. Neem eens een kijkje in ons assortiment voor een leuke ketting of andere bijpassende sieraden en accessoires.