De veelzijdigheid van de tregging

Groeiende populariteit

Het dragen van leggings door vrouwen gebeurde steeds vaker vanaf de 19e eeuw. Daarvoor was het voornamelijk een kledingstuk voor mannen. In het begin was de legging bijna niet te zien door de lange jurken die eroverheen gedragen werden. Tijdens de hippiecultuur groeide de populariteit van de legging. Om te beginnen waren er de matte leggings. Dit kledingstuk werd als broek gedragen en zat superstrak om je benen.

De stijgende populariteit van leggings

De films ‘Flashdance’ en ‘A chorus line’ zorgden er in de jaren ’80 voor dat de leggings steeds vaker in het straatbeeld verschenen. Vanaf dat moment heerste het beeld dat leggings niet alleen voor de sportschool waren, maar ook om in je vrije tijd te dragen. De bekendste leggings uit deze tijd zijn die met lichtelijk hysterische printjes erop. Gedurende de jaren ’90 bereikte de leggings hun hoogtepunt. Het was zelfs zo dat vrouwen in die tijd meer leggings dan spijkerbroeken kochten. Na deze piek kreeg de legging de oorspronkelijk functie weer terug: een onderdeel van je sportoutfit.

Het ontstaan van de tregging

De legging komt aan het begin van de 21e eeuw weer terug en neemt meteen wat soortgenoten mee, waaronder de tregging. Het is een combinatie van een legging en een broek. Treggings zijn wat dikker, stugger en strakker in vergelijking met de normale legging, maar ze zitten wel net zo lekker als leggings. Het is een ideaal alternatief voor de legging of de skinny jeans.

De tregging kan op verschillende manieren gedragen worden: onder een rok of een lang shirt, maar ook onder een korter T-shirt. Je kunt de tregging - in tegenstelling tot de legging - wel in plaats van een broek dragen, omdat de contouren van je lichaam minder duidelijk zichtbaar zijn dan bij een legging.