We hebben alle filters gewist, omdat we anders geen artikelen konden vinden die aan je filteropdracht voldeden.

De trenchcoat; van praktische militaire outfit naar tijdloos en chique vrouwelijke jas

De oorsprong van de trenchcoat

De trenchcoat is een langere jas naar het model van een militaire overjas die zijn oorsprong vindt in de Eerst Wereldoorlog. Door de lengte en vele flappen en riemen was de jas bij uitstek geschikt om voorwerpen aan te bevestigen die nodig waren bij het oorlog voeren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwamen de verschillende Europese legers ieder met hun eigen variant van deze jas. In deze periode werden de trenchcoats korter, zodat de drager ervan beweeglijker werd.

Al snel werd een variant op deze lange jas populair bij zowel mannen als vrouwen vanwege het chique uiterlijk. Het meest bekende modehuis wat zich na zijn ontwikkeling bezighield met het aan de man brengen van de trenchcoat is zonder twijfel Burberry. Tegenwoordig hebben bijna alle merken en winkels een of meerdere trenchcoats in elke nieuwe collectie. Hoewel de modellen die oorspronkelijk in het leger gebruikt werden langer waren dan die van nu (oorspronkelijk soms wel tot aan de kuit!) zijn er nu ook trenchcoats verkrijgbaar in verschillende lengtes. Dit maakt de trenchcoat die nu op straat wordt gezien iets praktischer en beweeglijker. Ze hebben vaak nog wel een lange rij knopen en een ceintuur die men om het middel kan dragen, deze herinneren aan de klassieke kenmerken. Een voordeel van de trenchcoat is dat ze vrijwel bij elk kledingstuk passen. Je kan de trenchcoat op een spijkerbroek of legging dragen, maar op een rok bij mooi weer maakt het extra vrouwelijk!

Trenchcoats bij OTTO

OTTO heeft een ruime keuze aan trenchcoats voor vrouwen. Naast de traditionele kleuren kaki, bruin en beige zijn er ook modellen in felle prints of zachtere kleuren. In het voor- en najaar is deze jas ideaal om te dragen bij onvoorspelbaar en winderig weer. Neem een kijkje in de webshop en kies jouw favoriete model, en maak je outfit helemaal compleet met een leuke bijpassende sjaal!