169 artikelen

Triangel bikini’s

Triangel bikini’s maken in het zwembad en op het strand een goede indruk. Maar welke staat jou het best? Wij ondersteunen je bij het kopen en beantwoorden veel gestelde vragen.

Inhoudsopgave

Wat verstaan we onder een triangel bikini?
Voor welke boezems zijn triangel bikini’s geschikt?
Welke triangel bikini’s vergroten de borstomvang?
Welke triangel bikini’s staan bij vrouwen met cupmaat A?
Kan ik zelf triangel bikini’s samenstellen?
Kunnen vrouwen met bredere schouders triangel bikini’s dragen?
Zo heb je lang plezier van je triangel bikini

Wat verstaan we onder een triangel bikini?

Het begrip “triangel” komt van het Latijnse woord “triangulum” wat driehoek betekent. Dit definieert precies een triangel bikini: het bovenstukje bestaat uit twee textiel driehoeken die met een band aan elkaar zijn geregen en in de meeste gevallen los van elkaar verschoven kunnen worden. De triangel bikini wordt zowel op de rug als in de nek met bandjes aan elkaar gebonden. Hierdoor is de top flexibel verstelbaar, zodat deze altijd optimaal past.

Voor welke boezems zijn triangel bikini’s geschikt?

Aangezien triangel bikinitops veelal een smalle onderband en dunne nekbandjes hebben, bieden ze weinig steun voor je borsten. Ze zijn daarom in het bijzonder geschikt voor vrouwen met een kleine tot middelgrote borstomvang. In de driehoekige cups komt een kleine boezem mooi uit. Grotere borsten krijgen in een triangel bikini daarentegen te weinig steun. Voor hen zijn tops met ingebrachte beugel en dikkere bandjes die het borstweefsel ondersteunen en de rug ontlasten meer geschikt.

Welke triangel bikini’s vergroten de borstomvang?

Heb je een kleinere cupmaat en wil je een beetje valsspelen? Veel triangel bikini’s zijn beschikbaar met uitneembare cups. Dit beetje padding geeft de borsten een mooie vorm en laat ze er voller uitzien. Ook met kleuren en patronen kun je slim spelen: Hoe opvallender de triangel bikini top, hoe groter de boezem eruitziet. Ruches, pailletten, brede strepen of grote bloemenprints: Alles wat de bovenkant groter doet lijken, is bij kleine borsten mooi meegenomen.

Welke triangel bikini’s staan bij vrouwen met cupmaat A?

Heb je een smaller bovenlichaam met kleine borsten, maar bredere heupen en dijen? Dan ben jij het klassieke A-type. Triangel tops staan je geweldig – nu moet je alleen nog een geschikt broekje vinden. Het beste kun je eenvoudige, effen modellen met iets bredere zijkanten kiezen. Een hoog uitgesneden model laat de benen langer lijken en rekt optisch uit. Vermijd alles dat op de heupen wordt aangebracht, bijvoorbeeld een zijdelings gebonden broekje. Idealiter is de top iets opvallender dan de slip, zodat de aandacht naar boven wordt getrokken.

Kan ik zelf triangel bikini’s samenstellen?

Heb je een bikinitop en –broekje nodig in verschillende maten of wil je een verschillende top en broekje combineren? Geen probleem: Stel je eigen triangel bikini gemakkelijk samen. In onze categorieën “Bikinitops”, “Bikinibroekjes” en “Mix & Match” vind je een brede selectie van passende bikini onderdelen.

Kunnen vrouwen met bredere schouders triangel bikini’s dragen?

Triangel bikini’s, die in de nek kunnen worden vastgemaakt, zijn ideaal om brede schouders smaller te laten lijken. Echter, de triangel bikini moet geen brede bandjes hebben. Bovendien laat een design met grote strepen het bovenlichaam optisch groter lijken. Triangel bikini’s in een effen kleur of met ingetogen patronen worden in plaats daarvan geadviseerd. Bikinibroekjes met opvallende prints in vrolijke kleuren leiden ook de aandacht af van de schouders. Als je probleemgebieden rond de billen en heupen wil verbergen kun je bikini shorts dragen, een strandlaken met mooie print om je heupen slaan of in een felgekleurde strandrok glijden.

Zo heb je lang plezier van je triangel bikini

Om te elasticiteit en kleurintensiteit van jouw triangel bikini zo lang mogelijk te bewaren, moet je een aantal onderhoudstips in acht nemen. Zout water en chloorwater, zon en zonnebrandcrème kunnen de kwaliteit van de badmode beïnvloeden. Wissel jouw triangel bikini dus onmiddellijk om na het zwemmen of voor het zonnebaden, zodat deze niet in de volle zon opdroogt. Na het baden moet je de triangel bikini omspoelen met koud leidingwater. Om de twee of drie dagen kun je daar wasmiddel bij gebruiken. Als de wasvoorschriften het toestaan, kun je ook de wasmachine gebruiken met een fijne-was programma op milde temperatuur. Laat de triangel bikini altijd liggend drogen. Hangend aan de waslijn kan het materiaal slijten.