We hebben alle filters gewist, omdat we anders geen artikelen konden vinden die aan je filteropdracht voldeden.

Truien voor dames

Een dames trui is een van de belangrijkste kledingstukken in jouw garderobe. Naast de gebreide trui dragen vrouwen tegenwoordig ook andere varianten, zoals het sweatshirt, de sweater, het fleeceshirt en pullover. Het kledingstuk kan in elk seizoen gedragen worden. De dikke wollen trui is heerlijk tijdens de koude winterdagen, terwijl een sweater bijvoorbeeld ideaal is op een lente- of herfstdag. In de zomermaanden koelt het ’s avonds vaak flink af. Ook dan is de sweater een uitkomst. Kortom: de trui mag niet in je kledingkast ontbreken. In de OTTO online webshop vind je een groot assortiment dames truien.

Inhoudsopgave

Welke damestrui past bij mij?
Welk effect heeft een V-hals trui?
Welk effect heeft een ronde hals?
Welk effect heeft een coltrui?
Door welke truien lijkt de buik slanker?
Hoe voorkom je een trui die pluist?
Hoe verwijder je pillen of pluizen van een trui?
Hoe was je een wollen trui?
Hoe worden truien voor vrouwen gecombineerd?
Populaire kleuren truien bij OTTO

Welke damestrui past bij mij?

Bij OTTO vind je een ruime keuze aan trendy truien voor vrouwen in verschillende versies voor ieder figuur. Als je wat voller buste hebt kun je het beste kiezen voor een trui met V-hals. Dit zorgt ervoor dat de buste kleiner oogt. Nauwsluitende truien staan perfect bij vrouwen met een slank figuur. Een patroon met een verticaal streepje zorgt er zelfs voor dat je nog slanker lijkt. Ben je op zoek naar een sportieve trui? Ook die kun je vinden bij OTTO! Voor de echte fashionista’s heeft OTTO truien met glinsterende pailletten of romantische ontwerpen.

Welk effect heeft een V-hals trui?

Een echte figuurvleier is de V-hals trui, daarom behoort die tot de favoriete in onze kast. Ze verlengen visueel gezien de nek en het bovenlichaam lijkt meer gestretcht. Hierdoor oogt ook een weelderige buste subtieler. Let op: hoe smaller en dieper de V gevormd wordt, hoe sterker het effect.

Welk effect heeft een ronde hals?

Bij een ronde hals zijn er een aantal mogelijkheden. Hiervoor geldt het volgende: hoe hoger de hals, des te korter zal de nek lijken. Daarom is deze nek geschikter voor dames met een slanke nek. Wanneer men een korte nek heeft, is het verstandiger een trui met diepere hals te dragen. Hierdoor wordt er een kleine ruimte tussen de hals en decolleté gecreëerd. Dit rekt het bovenlichaam visueel en heeft een afslankend effect.

Welk effect heeft een coltrui?

Truien met rolkraag zijn populair en warm in de herfst en in de winter. Vaak is een coltrui van wol en dus het perfecte kledingstuk tijdens koude dagen. Ze zijn over het algemeen van een prima kwaliteit en variërende kleuren contrasteren ze een elegante uitstraling. Je kunt ze ook eenvoudig combineren onder een jas voor een zakelijke uitstraling. De col verkort visueel gezien de nek. Daarom zijn deze truien vooral geschikt voor vrouwen met een langere nek en een kleine tot middelgrote buste.

Door welke truien lijkt de buik slanker?

Is jouw buik een probleemgebied? Koop dan een trui die niet te strak om je lichaam valt. Kies een trui die gemaakt is van gemiddeld sterk materiaal. Een lange trui die gesneden is in een A vorm is het perfecte model. Deze truien lopen wijd uit en zijn vaak wat langer. Hierdoor oogt het silhouet slanker. Donkere kleuren en details zoals verticale strepen kunnen er ook aan bijdragen dat je optisch slanker lijkt.

Hoe voorkom je een trui die pluist?

Sommige truien hebben de neiging om na verloop van tijd te pluizen. Een oude tip kan helpen: Pak het kledingstuk nog enigszins vochtig in een plastic zak en zet het in de vriezer voor drie dagen. Na het ontdooien, moet het pluizen aanzienlijk zijn verminderd.

Hoe verwijder je pillen of pluizen van een trui?

Slijtage en wassen resulteren vaak in een trui die is gaan pillen of pluizen. Met een paar trucjes kun je dit repareren – doe dit echter wel voorzichtig zodat het weefsel niet beschadigd. Het is nuttig om bijvoorbeeld een pluizenkam of pluizendief te gebruiken. Deze hulpmiddelen kun je gebruiken om de pluizen te verwijderen. Daarnaast zou je ook een kledingroller of kleefborstel kunnen gebruiken.

Hoe was je een wollen trui?

Een wollen trui moet je niet warmer dan 30 graden wassen. Je zou er daarom ook een handwas mee kunnen doen. Als je een wollen trui met de hand wast, kun je het beste niet wrijven of trekken aan de trui. Het beste is om te kneden. Na het spoelen met water is het verstandig de trui droog te deppen in een handdoek in plaats van de trui uit te wringen. De handdoek zal een groot gedeelte van het vocht opnemen. Als je de trui via de wasmachine wast, kun je hem daarna beter niet in de droger stoppen. Laat de trui drogen op een wasrek en trek het in vorm.

Hoe worden truien voor vrouwen gecombineerd?

Losse truien en modellen die wat langer vallen kun je het beste combineren met een bijpassende broek zoals een leggings, (skinny) jeans, leren broeken, capri broeken of zelfs shorts. Echter, laat een short niet volledig verdwijnen onder een trui. Voor nauwsluitende truien past een boyfriend jeans ook perfect. Getailleerde truien staan prima bij rokken. Daarnaast is het raadzaam de kleuren en patronen goed op elkaar af te stemmen. In het algemeen geldt voor styling: minder is meestal meer.

Populaire kleuren truien bij OTTO

Witte truien, zwarte truien, gele truien en roze truien.