De tuniek is perfect voor iedere gelegenheid! Hier vind je ze in allerlei printjes, kleuren en maten.

Tunieken voor dames

Ben je op zoek naar een mooi tuniek? Dan ben je bij OTTO aan het juiste adres! Hier vind je een breed assortiment aan tunieken. Daarnaast kun je hier praktische informatie en tips over tunieken voor dames lezen.

Inhoudsopgave

Wat is een tuniek?
Voor welk figuur zijn tunieken geschikt?
Welke broek kan je combineren met een tuniek?
Welke accessoires passen bij een tuniek?
Welke schoenen draag je onder een tuniek?
Hoe ziet jouw ideale tuniek eruit?
Populaire kleuren tunieken

Wat is een tuniek?

Een tuniek is een van de oudste kledingstukken ooit. Het lijkt op een blouse, maar er zit verschil in. De tuniek valt meer casual dan de klassieke blouse. De blouse is meer formeler en elegant, daarnaast valt hij vaak wat strakker rond het lichaam. Een tuniek is langer dan een blouse en rijkt vaak tot aan of over de billen. Waar je een blouse kunt sluiten met knopen, kun je een tuniek meestal gewoon over het hoofd aantrekken. In een tuniek voel je je comfortabel en het draagt luchtig.

Voor welk figuur zijn tunieken geschikt?

Eigenlijk zijn tunieken met hun brede, casual model geschikt voor vrijwel iedere vrouw. Het kan veilig worden gedragen door zowel volle, dunne, lange, korte of atletische vrouwen. Afhankelijk van hoe de tuniek gecombineerd wordt, kan zij de probleemgebieden van het lichaam maskeren en de voordelen van het vrouwelijk figuur benadrukken. De juiste lengte van de tuniek is cruciaal voor het uiterlijk. Kleine vrouwen moeten tunieken dragen die reiken tot de heup – langere modellen benadelen het figuur. Grote vrouwen kunnen zowel lange als kortere tunieken dragen.

Welke broek kan je combineren met een tuniek?

Alhoewel een tuniek soms net zolang kan zijn als een mini-jurk, raden wij het aan het alleen zonder broek te dragen naar het strand. Shorts zijn een goed alternatief voor een lange broek, maar ze moeten wel ver genoeg onder de tuniek vandaan komen. Wie graag haar benen wil benadrukken zou een tuniek kunnen combineren met een legging of panty. Skinny jeans worden gebruikt voor een trendy en chique look. Ook belangrijk: een opvallende broek kan goed met een rustige tuniek, een opvallende tuniek kan goed met een rustige broek.

Welke accessoires passen bij een tuniek?

Een trendy riem voor een tuniek zorgt voor een mooie taille. Vrouwen die de voorkeur geven aan het benadrukken van het decolleté kunnen de riem op heuphoogte in de taille dragen. Daarnaast kunnen verschillende sieraden gecombineerd worden met een tuniek. Maar ook met een hoed gecombineerd met een tuniek kom je hip voor de dag!

Welke schoenen draag je onder een tuniek?

Welke schoenen combineren onder jouw tuniek hangt af van de gelegenheid. Voor een dagelijkse ontspanning of voor een kantoor outfit zouden een wat rustiger paar schoenen prima zijn. Klassieke pumps, eenvoudige laarzen of nette gympen zijn de beste keuze. Sportief en casual looks kun je combineren met ballerina’s, sneakers of sandaaltjes. Dames met een voorliefde voor vrouwelijke elegantie kunnen hoge hakken dragen.

Hoe ziet jouw ideale tuniek eruit?

De tuniek die de meeste vrouwen tegenwoordig in hun kledingkast hebben hangen, heeft een ware metamorfose ondergaan sinds de 19e eeuw. Een tuniek lijkt tegenwoordig op een jurk, maar is de korte variant ervan. Vaak draag je een tuniek niet alleen, maar heb je er een broek of een legging onder. Net zoals bij jurken heb je verschillende keuzemogelijkheden bij tunieken.

  • De mouwlengte: lang, kort of vleermuismouw
  • Het model: getailleerd of wijdvallend
  • De kleur: fel, rustig of iets ertussenin
  • De print: opvallend, subtiel of geen
  • De details: kraaltjes, knoopjes, linten, plooitjes, een combinatie ervan of zo min mogelijk

Het fijne aan een tuniek is dat je ‘m vrijwel elk jaargetijde kan dragen. In de lente en herfst draag je een lange broek en eventueel een longsleeve onder je tuniek, terwijl je het kledingstuk in de zomer zo draagt met een mooie (korte) legging eronder.

Populaire kleuren tunieken

Witte tunieken, zwarte tunieken en blauwe tunieken