De veterlaarsjes kennen hun oorsprong in het leger. Nu zijn ze erg trendy en dragen veel vrouwen ze.

Stijlvolle veterlaarsjes voor onder je jeans of rokje

Laarzen waren alleen voor mannen

Vroeger werden laarzen veel gedragen voor een praktische functie. Het waren geen vrouwen, maar mannen die de eerste lazen droegen. Dit waren voornamelijk soldaten, cowboys en jagers. Zij trokken veel door ruige gebieden en hadden schoeisel nodig om hun benen te beschermen. Later werden laarzen steeds meer als symbool voor sociale status gezien. Vaak hadden koningen, gladiatoren of soldaten laarzen aan. In de Tweede Wereldoorlog droegen de Duitsers hoge laarzen om hun machtsgevoel mee te uiten. Na de oorlog was de laars minder belangrijk voor de praktische doeleinden en gingen mannen ze minder dragen.

Ook voor vrouwen

In de tijd van de emancipatie van de vrouw in de jaren ’60 werd het dragen van laarzen onder de vrouwen ook populair en meer normaal. In combinatie met een rok of jurk zag dit er prachtig uit bij de vrouw. Dit was een grote revolutie in de wereld van de vrouwenkleding. Waar in de jaren ’70 de laarzen waren verdwenen uit het straatbeeld, kwamen ze in de jaren ’90 weer helemaal terug. Er ontstond een veel groter aanbod aan laarzen, zoals de enkellaarsjes, boots, hoge laarzen, korte laarzen, overknee laarzen en zelfs de klassieke cowboylaarzen kwamen weer terug. Dit maakte van de laars een onmisbare schoen in de garderobe van de vrouw.

De veterlaarsjes

Naast de bovengenoemde laarzen zijn de veterlaarsjes nu ook helemaal in. De veterlaarsjes zijn een paar stijlvolle korte laarsjes, welke niet kunnen ontbreken in de kast van de vrouw. De laarsjes zijn verkrijgbaar met een platte hak, trechterhak, maar ook met een sleehak. Zoals de naam al zegt, hebben de laarsjes ook veters, waardoor ze een sportieve look krijgen. Ideaal om te combineren met een jeans of met een rokje. Voor de koude winterdagen hebben we veterlaarsjes met een binnenvoering van (imitatie)bont. Tevens zijn de laarsjes ook in de zomer en lente geschikt om te dragen.

Tips om je laarsjes te onderhouden

Graag willen we bij OTTO dat je zo lang mogelijk plezier hebt van je veterlaarsjes. Daarom is het belangrijk dat je je laarzen regelmatig verzorgt. OTTO biedt onderhoudssetjes aan waarmee je schoenen kunt reinigen en zo lang mogelijk mooi kunt houden. Als je suède veterlaarsjes hebt, kies dan impregneer middel om je schoenen te beschermen tegen vlekken, vuil en vocht. Wanneer je veterlaarsjes van leer hebt, kies dan de speciale leercrème om scheuren in je leer te voorkomen. Ook voor andere materialen heeft OTTO onderhoudsmiddelen om je schoenen te verzorgen.