Stijlvolle en tijdloze westernlaarzen

Geschiedenis van de westernlaarzen

Zoals de naam al zegt werden de eerste cowboylaarzen, of westernlaarzen, gedragen door de cowboys. Cowboys zijn rond het eind van de 19e eeuw ontstaan in de Verenigde Staten. In films en verhalen leefden zij ook wel in de periode van het ‘Wilde Westen’ Cowboys hadden voornamelijk als doel om grote kuddes koeien te drijven van Texas naar andere delen van de Verenigde Staten. Tijdens de tochten op het paard had de cowboy een goed paar schoenen nodig om de vele uren te doorstaan. Daarom bracht een cowboy zijn laarzen naar een schoenmaker om deze aan te laten passen. De schoenmaker maakte de punt van de laars langer, maakte de schacht van de laars langer en breder en hij maakte een grotere hak aan de laars. Op deze wijze bleef de voet beter in de beugels zitten. Met de metalen punten aan de achterkant had de cowboy meer controle over zijn paard.

Westernlaarzen anno nu

Cowboylaarzen, of westernlaarzen, werden een lange tijd gebruikt voor de praktische doeleinden. Tegenwoordig zijn de cowboylaarzen een echt fashion item. Cowboylaarzen zijn geen gewone schoenen, maar hebben een stoer en stijlvol uiterlijk. Tevens koop je deze laarzen niet voor even, want ze zijn tijdloos en door de goede kwaliteit kan je er jaren plezier van hebben. Of het nou zomer of winter is, cowboylaarzen kunnen altijd gedragen worden.

Bijpassende kleding

Denk eraan dat je bij het dragen van cowboylaarzen bijpassende kleding aantrekt. Lange en korte cowboylaarzen zijn beide mooi te combineren met een jeans. Een rokje of een jurk is het best te combineren met korte cowboylaarzen. Het assortiment van OTTO biedt verschillende soorten laarzen. Je kunt kiezen uit een puntige hak, een kleine hak, een sleehak of een platte hak. Zoals de echte klassieke cowboylaars zijn de laarzen van OTTO gemaakt van leer of imitatieleer. Ook biedt OTTO laarzen met een klassiek riempje en een gestikte buitenkant.

Zo kun je westernlaarzen beter niet dragen

  • Voorkom dat je als een cowboy over straat gaat, dus draag geen blouse met ruitjes en laat je hoed al helemaal thuis liggen als je niet in westernstijl voor de dag wilt komen.
  • Cowboylaarzen zijn geen normale schoenen, dus voorkom dat je ze elke dag draagt. Zo behoud je het stijlvolle karakter van de schoen en zullen ze je niet altijd ‘cowboygirl’ noemen.
  • Wanneer je opvallende laarzen hebt, zorgt dan dat je geen opvallende kleding draagt. Dan ligt het accent op je mooie laarzen!