Laat je groeiende buik mooi uitkomen in een vrouwelijke zwangerschapsjurk

Positiejurken voor een vrouwelijk figuur

Er is een kleine op komst en dat brengt veel veranderingen met zich mee. Vooral je lichaam ondergaat een grote verandering. Je buik gaat groeien en je komt enkele kilo’s aan. Maar met geschikte positiekleding hoef je je geen zorgen te maken over je lichaam. Tegenwoordig is zwangerschapskleding vaak net zo hip als de kleding die je normaal gesproken draagt. Bovendien is het speciaal gemaakt voor een groeiende buik. Het materiaal is rekbaar, waardoor de kleding met de rondingen mee groeit. En het is comfortabel en is zeer vrouwelijk, aangezien de meeste positiekleding getailleerd is. Wanneer je de kleding precies moet gaan aanschaffen, verschilt per vrouw en per zwangerschap. Je ziet en voelt zelf vaak wanneer je kleding strakker gaat zitten en je dus over moet gaan op speciale zwangerschapskleding. Wacht niet te lang met het aanschaffen ervan, want dan gaat je dagelijkse kleding uitrekken en dat zou zonde zijn.

Veel vrouwen voelen zich massaal tijdens een zwangerschap, maar om er toch mooi uit te zien zijn zwangerschapsjurken geschikt. Deze jurken laten je vrouwelijk voelen en hebben een mooie pasvorm. Je hebt geen last van broekranden en de jurkjes zijn gemakkelijk aan te trekken. In de zomer met warme zonnige dagen is een positiejurk comfortabel en lekker luchtig. De materialen zijn licht, zacht en soepel en de kleuren zijn vaak basic en neutraal of fleurig met prints en patronen. Een donkere jurk kleed af en laat je optisch slanker lijken. Je buik komt mooi uit in een jurk en die mag je best laten zien tijdens je zwangerschap! Draag bijvoorbeeld ook een lange ketting die op je buik valt om de aandacht extra op je buik te richten.

Van foetus naar volgroeide baby

Bij een zwangerschap draagt een vrouw een bevruchte eicel, het embryo of de foetus, in zich. De zwangerschap kan in drie trimesters worden verdeeld. In het eerste trimester, de eerste drie maanden, wordt het embryo gevormd, dat zich nestelt in de baarmoederwand. Vanaf week twaalf kun je hartje horen kloppen en is het embryo ongeveer negen millimeter groot. In het tweede trimester, de vierde, vijfde en zesde maand van de zwangerschap, gaat de foetus zich ontwikkelen. Donsharen, organen en spieren ontstaan en na de zesde maand is de foetus gegroeid tot ongeveer 35 centimeter. De laatste drie maanden, het derde trimester, wordt de foetus in leven gehouden en zou deze te vroeg geboren kunnen worden. Je zal regelmatig het kindje voelen schoppen of bewegen. De baby groeit flink en in de laatste maand zijn de longen volgroeid en is het kindje meestal klaar om geboren te worden.