De beste zwangerschapslegging koop je bij OTTO

Zwangerschapsleggings zijn comfortabel om te dragen en kunnen bij veel outfits worden gecombineerd. Ze passen zich aan de constant groeiende lichaamsvorm aan en kunnen de hele zwangerschap worden gedragen.

Inhoudsopgave

Legging: rekbare broek die met de baby meegroeit
Zo combineer je je zwangerschapspanty op een leuke manier
In welke maat koop ik mijn positiekleding?
5 tips voor reiniging en onderhoud van de zwangerschapsbroek

Legging: rekbare broek die met de baby meegroeit

 • De legging heeft een elastische band. Het is flexibel en past zich aan het lichaam aan. De naden van de zwangerschapslegging zijn plat en er zijn geen knopen. Dus niets kan ongemakkelijk drukken.
 • De tailleband is bijzonder breed. Dus de broek sluit zachtjes over de buik. Je kunt de tailleband zo ver omhoog trekken als je wilt. Zwangerschapsleggings hebben hiervoor extra elastische stofreserves.
 • Leggings voor aanstaande moeders zijn door hun elastaangehalte bijzonder flexibel. De meeste modellen zijn gemaakt van katoen. Dit natuurlijke materiaal voelt bijzonder zacht en aangenaam aan op de huid.
 • Ook na de zwangerschap kun je de broek probleemloos blijven dragen.

Zo combineer je je zwangerschapspanty op een leuke manier

Je kunt de zwangerschapslegging op meerdere manieren stijlen. Er zijn zwangerschapspanty's voor onder een rok of jurk, een legging voor in de winter maar ook leggings voor sport.

Stijlvolle outfit met positie legging en een rok of jurk

Als je je leuk wilt kleden voor een feestje, kun je een rok of een jurk over een zwarte zwangerschapslegging dragen. Een jurk die over de buik valt, wordt aanbevolen. Een licht model van bijvoorbeeld katoen is mooi. Het past goed bij pumps en een lichtgekleurd jasje.

Warme en lange zwangerschapslegging voor de winter in het blauw of zwart

Ook op koude dagen hoef je de comfortabele zwangerschapsbroek niet te missen. Gevoerde leggings, die van fleece of ondoorzichtige thermische leggings houden je benen en buik lekker warm. Ze zijn vaak in donkere kleuren zoals zwart of blauw verkrijgbaar of hebben een jeanslook. Je kunt ook een wijde sweater en laarzen combineren.

Zwangerschapslegging voor sport

Lichaamsbeweging is ook leuk met een babybuik en houdt je fit voor de stressvolle tijd met de pasgeborene. Zwangerschapsleggings in 3/4 of 7/8 lengte zijn ideaal voor zwangerschapsoefeningen. Voor de zomer kun je een korte legging combineren met een sportshirt. Zorg ook voor een goed passende BH!

In welke maat koop ik mijn positiekleding?

 • Zwangerschapsbroeken zijn ontworpen voor zwangerschap. Je kiest dus de maat die je normaal draagt.
 • Een zwangerschapslegging draag je vanaf het begin van je zwangerschap en ook daarna. Door de elastische stof past de broek zich aan je lichaamsvorm aan.
 • De broek zit goed als hij dicht bij het been zit en niet knelt of drukt op de buik.
 • Zwangerschapsleggings met een verstevigd buikgedeelte ( "onderbuikband" of "overbuikband" ) houden een grote buik bijzonder goed vast.

5 tips voor reiniging en onderhoud van de zwangerschapsbroek

 1. Was je zwangerschapslegging regelmatig, bij voorkeur na elk tweede gebruik.
 2. Bij regelmatig wassen zitten ze altijd dicht bij het been en blijft het materiaal elastisch.
 3. Voor een zachte wasbeurt draai je de legging binnenstebuiten en doe je deze in een wasnet.
 4. Op het waslabel staat bij welke temperatuur de broek gereinigd kan worden (maximaal 40°C). Te veel warmte beschadigt de elasticiteit.
 5. Een legging hoef je niet te strijken. Ze strekken zich vanzelf uit op het been.