Wat valt er onder elektronica en waar kan ik onderdelen kopen? In de online shop van OTTO

Elektronica is een overkoepelende naam voor elektronische apparaten. In de webshop van OTTO vind je een breed scala aan elektronica. Van laptops tot smartphones, maar ook apparaten zoals televisies en navigatiesystemen.

Inhoudsopgave

Computers
Telefonie
Foto en video
Games en consoles
Navigatie en autoradio’s
Verschillende gadgets en componenten voor hobby of werk
Zien: scherpe beelden, display, rijke contrasten en schitterende kleuren
Horen: overtuigend geluid in alle kamers
Feel: technologie om te entertainen en aan te raken
Spreken: producten voor moderne communicatie
Waar kun je oude elektronica weggooien en waar ga je heen voor reparatie?
Wie heeft elektronica uitgevonden en waar komt het vandaan?
Populaire merken in de OTTO webshop

Computers

Vrijwel ieder huishouden heeft inmiddels een computer, laptop of tablet. Deze apparaten zijn van vele gemakken voorzien en zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Bijna alles kan tegenwoordig online gedaan worden, zo kun je elektronische apparaten dus ook online kopen. Bij OTTO vind je laptops, desktops, tablets, printers en scanners.

Telefonie

Op het gebied van telefonie heeft OTTO ook veel producten. Een telefoon heeft tegenwoordig niet alleen de functie meer om te bellen en gebeld te worden, maar de opties zijn uitgebreid met videobellen, internetten en het beheren van media. Een allround apparaat dus, erg populair bij iedereen. Een telefoon waar je alles mee kan doen wordt tegenwoordig een ‘smartphone’ genoemd.

Foto en video

OTTO heeft veel verschillende soorten foto- en videocamera’s. Misschien ben je op zoek naar een handige compact camera om mee op vakantie te nemen of heb je juist een foto- of videocamera nodig voor professioneel gebruik. Daarnaast vind je bij OTTO ook camcorders, camera lenzen en accessoires voor de producten die je gebruikt.

Games en consoles

Het spelen van spelletjes is erg populair onder kinderen en volwassenen. Met de interactieve manier van gamen zijn spelcomputers zoals de Playstation, Xbox en Nintendo onderdeel geworden van de vrijetijdsbesteding. Naast consoles heeft OTTO natuurlijk ook bijpassende games.

Navigatie en autoradio’s

Extra’s voor in je auto zoals een goede navigatie of autoradio zijn gemakkelijk te bestellen in de shop. Met een goede navigatie zal je binnen no-time op je bestemming aankomen. Onder het genot van muziek zal je ook nog eens relaxed en vrolijk in de auto zitten.

Verschillende gadgets en componenten voor hobby of werk

Er zijn heel veel verschillende gadgets en elektronica producten blijven zich ontwikkelen. De bekendste gadgets hebben we voor je op een rij gezet.

Zien: scherpe beelden, display, rijke contrasten en schitterende kleuren

Er is een reeks producten beschikbaar voor het bekijken van multimedia-inhoud, die elk voor een specifiek doel zijn gemaakt: tv's , projectoren, apparatuur voor privé-/thuisbioscoop, digitale of analoge camera's of moderne smartphones, tablets en notebooks.

TV

Een grote flatscreen-tv is in veel huishoudens het middelpunt van de woonkamer. Op een moderne LED of OLED tv beleef je films, series of sport in hoge resolutie en in schitterende kleuren. Als je een smart smart tv hebt, kun je je tv ook gebruiken om op internet te surfen. Daarentegen krijg je met een curved tv een beeld dat is aangepast voor ruimtelijk kijken.

Thuisbioscoop

Een moderne beamer of een extra groot scherm en een bijpassend surroundsysteem maken van elke woonkamer een privébioscoop voor jou en je vrienden, waar je samen spannende films of live sportprogramma's kunt bekijken.

Digitale fototoestellen

Met een digitale camera maak je hoogwaardige foto's van jezelf en je gezin, bijvoorbeeld op vakantie. Met een HD (high definition) camcorder kun je ook tijdens het sporten of familie-uitjes in hoge kwaliteit leuke beelden opnemen.

Op welke apparaten kun je internet gebruiken? Smartphones, tablets en laptops

Smartphones, tablets en laptops zijn dagelijkse metgezellen geworden voor de meeste mensen in hun privé- en professionele leven. Bellen doe je niet alleen met je smartphone. Je kunt er ook mee chatten, iets opzoeken op internet of spelletjes spelen om de tijd te doden. Door het grotere scherm is de tablet ideaal om bijvoorbeeld een boek te lezen of video's van internet te kijken. Met een up-to-date notitieboek kun je je tijd onderweg naar jouw werk of op zakenreis goed besteden.

Horen: overtuigend geluid in alle kamers

Of je nu kiest voor één, twee, drie of meer luidsprekers: met de juiste audioproducten kun je een indrukwekkend geluid in jouw kamers creëren, of dit nu is tijdens het tv-kijken of het afspelen van jouw favoriete muziek.

Spreker

Geschikte luidsprekers zijn niet alleen verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen, maar ook in verschillende vermogensniveaus. Je hebt de keuze tussen hoogwaardige vloerstaande speakers voor je thuisbioscoop, kleinere speakers die je op een plank in de woonkamer kunt neerzetten, speakers uitgerust met Bluetooth voor gebruik in de zomer aan het meer en speciale subwoofers om het geluid af te ronden en zorgen voor een rijke bas.

Surround-systemen

Met een surroundsysteem voor je televisie of projector creëer je ruimtelijke effecten die vooral indrukwekkend zijn bij het kijken naar een blockbuster. Afhankelijk van het aantal speakers kun je kiezen tussen 7.1, 5.1 of 2.1 surround systemen. Hierdoor ontstaat het gevoel dat je midden in de actie staat.

Koptelefoons en headsets

Om uit te schakelen wanneer bepaalde geluiden storend zijn of wanneer je je gewoon wilt concentreren op je favoriete muziek, is een koptelefoon met of zonder kabels geschikt. Ook als je anderen niet wilt storen, is een koptelefoon van hoge kwaliteit aan te raden. Een headset is een speciaal type koptelefoon met een microfoon. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken om met je vrienden te praten terwijl je samen een multiplayer-game speelt.

Versterker en AV-ontvanger

Ze vormen de basis van elk krachtig audiosysteem - of je nu geïnteresseerd bent in rockmuziek, jazz of een andere muziekstijl, versterkers en AV-receivers leveren je veel betere prestaties dan kleine draagbare radio's, bijvoorbeeld. Je kunt ze ook combineren met hoogwaardige luidsprekers, koptelefoons of een surroundsysteem om van je favoriete muziek te genieten.

Radio's

De radio is een van de populaire elektronische producten omdat hij bijna overal kan worden opgesteld en continu vermakelijke en informatieve inhoud biedt. Je hebt de keuze tussen normale radio's voor het ontvangen van regionale zenders en internetradio's die je direct op internet kunt aansluiten om naar radiostations van over de hele wereld te luisteren. Ook voor je voertuig is er een ruim aanbod aan up-to-date autoradio's .

Feel: technologie om te entertainen en aan te raken

Multimediatechnologie kan emoties oproepen, of dat nu is tijdens een spannende wedstrijd van je favoriete team, tijdens het gamen op de console of wanneer je met je vingers tekent op het touchscreen van je tablet.

Spelcomputers

Consoles zoals de PlayStation of Xbox zijn niet alleen geschikt voor spannende games, maar ook voor het bekijken van dvd's of Blu-Rays. Dit elimineert de noodzaak voor een aparte dvd- of Blu-Ray-speler.

Aanraakschermen

Steeds meer toestellen uit de multimediasector zijn uitgerust met aanraakgevoelige schermen. Dit maakt het niet alleen makkelijker in gebruik, maar is meestal intuïtiever en gewoon leuker als je bijvoorbeeld een app op de tablet met je vingers gebruikt.

Materiaal en ergonomie

Veel multimediaproducten zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals aluminium of andere geborstelde metalen die er goed uitzien en prettig aanvoelen. Bovendien zijn huidige producten meestal zo ontworpen dat ze bijzonder goed in de hand liggen en ergonomisch comfort bieden.

Spreken: producten voor moderne communicatie

Met telefoons en smartphones kun je over langere afstanden communiceren. Terwijl conventionele vaste telefoons alleen worden gebruikt om te spreken, kun je met een moderne smartphone via de app chatten met verre vrienden of familieleden of videogesprekken voeren.

Smartphones

Een smartphone is veel meer dan een klassieke telefoon. Op je touchscreen doe je thuis en onderweg onderzoek op internet, chat je met vrienden, stuur en ontvang je e-mails, speel je games of zet je bijvoorbeeld een op internet aangesloten verwarming op afstand aan, net voor je thuis komt na een lange dag.

Telefoons

Klassieke vaste telefoons vind je in veel particuliere huishoudens en op kantoor. Ze maken vooral indruk met hun constante spraakkwaliteit en hoge betrouwbaarheid. Je kunt kiezen uit modellen met een kabel tussen de telefoonbehuizing en de handset en draadloze telefoons waarmee je je vrij door je pand kunt bewegen.

Producten beheerd door app

Veel multimediaproducten zijn met een app vanaf een smartphone of tablet te bedienen. Jouw mobiele telefoon kan bijvoorbeeld de gegevens van je fitnessarmband ontvangen en evalueren, jouw drone besturen of alle huiselektronica in een "smart home" verzorgen.

Waar kun je oude elektronica weggooien en waar ga je heen voor reparatie?

Tegenwoordig veroudert elektronica in een snel tempo. Computers, telefonie maar ook beeld, het gaat vandaag de dag vaak nog maar één à twee jaar mee. Daarna zijn er alweer nieuwere modellen beschikbaar. Maar wat doe je nu met al die oude elektronica? Je zou jouw oude apparatuur kunnen verzamelen en kunnen inleveren voor recycling. Hier zijn speciale verzamelpunten voor. Dit levert niet alleen economisch voordeel maar ook ecologisch voordeel op. Je kunt je oude elektronica ook inleveren voor geld. Er zijn namelijk bedrijven die geld bieden voor versleten elektronica. Let wel op dat je de data van je elektronische apparaten verwijderd voordat je het verkoopt. Mocht jouw apparaat niet meer goed functioneren dan kun je het ook laten repareren. Er zijn veel winkels voor de reparatie van elektronica.

Wie heeft elektronica uitgevonden en waar komt het vandaan?

Elektronica is niet echt een uitvinding maar meer een ontdekking. Er zijn meerdere uitvinders die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van elektronica. De geschiedenis van de elektronica is een voortzetting van de elektronica.

Populaire merken in de OTTO webshop

Bij OTTO kun je populaire elektronica merken vinden zoals: Acer, Apple, Canon, Panasonic en SAMSUNG.