Een beamer wordt ook wel gezien als projector omdat je via je laptop, tablet of computer beelden projecteert. Een beamer is bijvoorbeeld ideaal wanneer je graag op groot scherm een film wilt kijken. Je creëert binnen enkele seconden de sfeer van een thuisbioscoop. Maar ook is de beamer handig voor educatieve doeleinden, zo worden ze vaak gebruikt op scholen of kantoren. Een grote groep mensen kan hier namelijk tegelijkertijd op meekijken terwijl je iets uitlegt, erg handig!

Aansluiting

Je sluit een beamer gemakkelijk aan, aan bijvoorbeeld een laptop. Vrijwel iedere beamer en laptop heeft tegenwoordig een HDMI of VGA aansluiting. Het enige wat je dan nog nodig hebt is een HDMI of VGA kabel. Deze steek je in zowel de laptop als de beamer en je hebt binnen enkele seconden het beste beeld. Deze manier van aansluiten geldt ook voor de tablet en computer.

De resolutie

Een belangrijk aspect van een beamer is de resolutie. De resolutie geeft namelijk aan hoe goed het beeldkwaliteit zal zijn. Hierin geldt; hoe hoger de resolutie, hoe beter het beeldkwaliteit. Wanneer je de beamer enkel gebruikt om televisie op te kijken is het minimale van 800 x 600 pixels al voldoende. Hiermee kun je alsnog kwalitatief tv kijken. Ben je bijvoorbeeld op je werk en dien je een presentatie te geven? Dan wil je natuurlijk wel een stapje verder zodat je professioneel overkomt. Dan is het verstandig om te kiezen voor een beamer met wat meer pixels zoals 1024 x 768. Daarnaast bestaan er nog 4K en FULL HD beamers. Deze twee varianten zijn perfect wanneer je jouw beamer gebruikt als thuisbioscoop. Ze zorgen namelijk voor het beste beeldkwaliteit en hebben daarnaast een hoge detailechtheid. Dit zorgt voor een geweldige thuisbioscoop ervaring.