170 artikelen

De specificaties van een smartphone

Het is niet zo gek dat je op straat veel mensen met hun telefoon ziet spelen. Ruim 80% van het totaal aantal Nederlanders is op dit moment in het bezit van een smartphone. Dit is niet vreemd, want met alle mogelijkheden en diversiteit aan apps kun je niet meer zonder je smartphone. Maar als je een smartphone gaat aanschaffen, waar moet je dan allemaal op letten? We zullen je helpen met het maken van een keuze.
De allereerste vraag die je jezelf kunt stellen is: Waar ga ik mijn smartphone voor gebruiken? Stel je wilt alleen bellen en sms’en, neem dan geen smartphone maar een ouderwets mobieltje zonder internetfunctie.

Soort toetsenbord

Je kunt kiezen voor een touchscreen of een qwertytoetsenbord. Smartphones met touchscreen komen het meest voor en zijn ideaal als je veel op internet zit. Je kunt met een touchscreen namelijk makkelijk browsen en navigeren tussen apps. Kies voor een qwertytoetsenbord als je af en toe op internet surft en je voornamelijk wilt typen. Dit gaat namelijk net iets makkelijker met een qwertytoetsenbord dan met een touchscreen.

De grootte van de smartphone

Tegenwoordig zijn er smartphones die bijna net zo groot zijn als een tablet. Een groot scherm is natuurlijk heel erg fijn tijdens het spelen van spelletjes en het kijken van filmpjes, maar je kunt de telefoon niet in je broekzak meenemen. Kleine modellen zijn vaak goedkoper dan grote modellen. De kwaliteit van het beeldscherm is vaak wel beter bij grote modellen. Bedenk vooraf hoe je je smartphone wilt meenemen.

Besturingssystemen

Een besturingssysteem is erg belangrijk. Er zijn tal verschillende besturingssystemen, maar Android (Google), iOS (Apple), BlackBerry OS, of Windows Phone (Microsoft) worden het meest gebruikt. Het ligt eraan wat je wilt. Wil je veel apps kunnen downloaden? Dan kies je voor Android of iOS. Wil je een zakelijke telefoon waarmee je gemakkelijk agenda’s kunt beheren? Dan kies je voor sneller voor een Windows Phone.