Muziek voor onderweg met een hoofdtelefoon!

Een mp3-speler kopen met een harddisk of een flash-geheugen?

Er zijn nog maar weinig spelers waarbij een harddisk ingebouwd zit. Toch kan je met een mp3-speler met harddisk een grote opslaghoeveelheid opslaan. Het is namelijk zo dat een speler met het grootste geheugen altijd een harde schijf heeft met 160 GB opslagruimte. Kies voor een iPod Classis van Apple als je zo’n mp3-speler wilt aanschaffen.
Wil je een speler met flash geheugen? Deze speler werkt met een geheugenchip. Een voordeel hiervan is dat het erg snel toegankelijk is. Eigenlijk 90 tot 100 % van de spelers hebben dit soort geheugen.
Heb je niet genoeg geheugen? Soms kan je het geheugen gemakkelijk uitbreiden met een extra geheugenkaart. Het ligt wel aan de speler hoeveel geheugen er extra in kan.

Wat is het verschil tussen een mp3-speler en een multimediaspeler?

Eigenlijk kan het verschil heel gemakkelijk uitgelegd worden. Met een mp3-speler kan je alleen muziek afspelen en met een multimediaspeler/mp4-speler of mp5-speler kan je ook video’s en foto’s afspelen. Vaak kan je ook games spelen op multimediaspelers. De laatste versie van de multimediaspeler heeft meestal ook toegang tot app stores van Google of Apple.

Bestandsformaten die op een mp3-speler kunnen worden afgespeeld zijn:
- mp3-bestanden, WMA, FLAC en AAC
Dit verschilt echter wel per mp3-speler dus kijk goed in de productinformatie wat er mogelijk is met de speler die je eventueel wilt aanschaffen.

FM-radio

Vaak is het fijn om je muziek af te wisselen met nog onbekende muziek. Het is dan ook slim om te kijken of je naar de radio kan luisteren. Bij sommige spelers zit een radioantenne geïntegreerd in de speler, maar bij veel spelers zit het in de hoofdtelefoon. Dit betekent dat je altijd je hoofdtelefoon op je mp3-speler moet aansluiten als je naar de radio wilt luisteren.

Hoeveel nummers passen er op een mp3-speler?

Geheugen          Aantal nummers
2 GB                      500
6 GB                      1500
16 GB                    2000
64 GB                    16000
128 GB                 32000