Blu-ray speler opvolger van Dvd-speler

Een HD-tv gekocht? De volgende ideale stap is een nieuwe Blu-ray speler en dat is vrij logisch want de Blu-ray speler biedt de ruimte voor hoge resolutie beelden (Full HD) en geluid. De opvolger van de DVD heeft daarnaast ook een grotere opslagcapaciteit. Daarnaast worden Blu-ray discs gelezen met een blauwe lezer, zoals de naam al deed vermoeden. De lazer van een Blu-ray speler is een stuk nauwkeuriger, waardoor informatie dichter op elkaar geplaatst kan worden.

DVD’s de prullenbak in?

Nee, absoluut niet. Met de Blu-ray speler kunt u ook gewoon Cd’s en Dvd’s afspelen. Wil je graag online kunnen streamen met de Blu-ray speler? Dan dient je Blu-ray speler een ingebouwde Wifi module te hebben, vaak een duurdere variant dus. Let op: Controleer of de Blu-ray speler en de laptop/computer DLNA gecertificeerd is. Zo kan je je multimedia-bestanden gemakkelijker delen via je thuisnetwerk. Er zijn 3D Blu-ray spelers die 3D films kunnen afspelen. Het spreekt natuurlijk voor zich dat je een TV nodig hebt die 3D weergave ondersteunt.

Blu-ray speler aansluitingen

De nieuwere Dvd-spelers en Blu-ray spelers beschikken vaak over dezelfde aansluitingen. Ze beschikken allen vaak over een analoge audio-uitgang, een digitale audio-uitgang, een analoge video-uitgang en een HDMI-uitgang. Als u uw USB-stick kwijt wilt, kunt je vaak ook bij een Blu-ray speler terecht. Let wel: Niet alle Blu-ray spelers beschikken over een USB-poort.

Waar moet je op letten?

HD-Ready, Full HD, HQ audio, features zoals Smart tv platformen, streaming, 3D weergave, een internetbrowser en 4K upscaling. Niet alle Blu-ray modellen hebben deze features natuurlijk. Maar je weet op deze manier waar je op moet letten.