Nintendo is razend populair! Met de Nintendo Switch geniet je thuis en onderweg van je favoriete games.

Nintendo

Nog altijd is Nintendo de wereldwijde marktleider op het gebied van interactief entertainment. De nieuwste generatie spelsystemen van Nintendo zijn momenteel de Wii U, Wii, Nintendo 3DS en Nintendo DS. Sinds 1983 heeft het Japanse bedrijf circa 4,3 miljard videogames verkocht en meer dan 680 miljoen stuks aan hardware.

Nintendo door de jaren heen

In 1980 bracht Nintendo het eerste draagbare videospel met een lcd-scherm en een microprocessor uit: De Nintendo Game & Watch.

In 1989 had Nintendo ongeveer 80% van de game-markt in handen en als toppunt brachten ze ook nog is de nieuwe handheld-console uit: De Game Boy.

Gameplay revolutie

Nintendo staat al een hele lange tijd bekend om zijn gameplay. Het bedrijf blijft zich focussen op nieuwe technieken en goede games. Daar waar de concurrenten zich vooral blijven richten op graphics en processors. Met de Nintendo Wii bewijst de legendarische gamegigant dat ze op hun eigen manier weer een grote slag slaan op het gebied van gameplay. De Wii maakt het mogelijk om op een actieve manier te gaan gamen. Waar je met de Playstation 3 en Xbox 360 op je luie reet aan het gamen bent, ben je met de Nintendo Wii volop in beweging.

Met het spelletje Wii Sports is het bijvoorbeeld mogelijk om te gaan bowlen, golfen of boksen in de huiskamer. Het wereldberoemde spel Mario Kart biedt de mogelijkheid om je Wii controller vast te zetten aan een Wii stuur. Zo zijn er nog tal van andere populaire spellen uitgebracht, maar dit keer met een actieve gameplay.

De snelle ontwikkelingen van de Xbox en Playstation heeft Nintendo zeker aangetast. Echter weet Nintendo zich op het gebied van gameplay steeds weer te onderscheiden. Zo kondigde topman Satoru Iwata aan dat Nintendo bezig is met Project NX, een Next-gen spelcomputer. Het is maar afwachten tot dat Nintendo weer met een revolutionair spelsysteem komt…