Leg documenten en foto’s vast op papier!

Met een printer kan je er voor zorgen dat je documenten of foto’s die je op je computer hebt staan vastlegt op papier. Er zijn toch nog wel heel wat keuzes bij het kopen van een printer. Hieronder vind je verschillende tips zodat je precies weet welke printer het best bij jou past.

Wat wil je gaan printen?

Het is van groot belang om te weten wat je precies met je printer allemaal wilt printen. De ene printer is namelijk meer gericht op het printen van foto’s en de ander meer op het drukken van zwart-wit teksten. Stel je wilt veel foto’s afdrukken dan kun je het beste kiezen voor een inkjetprinter. Kies voor een laserprinter wanneer je documenten af wilt drukken.

De kosten van het printen

De inkt is eigenlijk het duurst van het printen. Het is bijvoorbeeld zo dat inkjetprinters zichzelf schoonmaken met de inkt. Hierdoor kan het zijn dat je inkt snel op is terwijl je zelf niet veel geprint hebt. Laserprinters hebben niet zo’n toner waarmee de printer zichzelf schoonmaakt. Hiermee bespaar je dus ook een hoop geld.

All-in-one-printer

Als je een printer wilt die ook meerdere functies heeft zoals scannen en kopiëren, dan kan je het beste een all-in-one-printer kiezen. Met de meeste inkjetprinters kan je al scannen en kopiëren, maar met de meeste laserprinters kan je alleen printen. Toch komen er steeds meer all-in-one-printers op de markt zodat je bijna met elke printer allerlei functionele dingen kan doen!

Netwerkprinter

Als je geen last wilt hebben van een overdaad aan kabels dan kan je het beste kiezen voor een printer die zich draadloos kan verbinden met je computer. Daarnaast kan je je printer overal in het huis neerzetten zolang de printer maar verbinding kan maken door middel van Wi-Fi. Erg handig, zo kan je vanaf de bank printen!

Printcartridges & papier

Bij OTTO kan je ook terecht voor inktcartridges en printpapier zodat je direct met je printer aan de slag kunt gaan. zorg ervoor dat je het juiste papier aanschaft zodat je de maximale kwaliteit van het document krijgt. Kies voor fotopapier wanneer je foto’s wilt afdrukken, hiermee krijgt de foto ook een mooie glans zodat je de foto mooi in lijstje in de woonkamer kan zetten. Je kan voor normaal kopieerpapier kiezen als je alleen zwart-wit teksten wilt afdrukken.