Systeemcamera

Wat is een systeemcamera?

Een systeemcamera is een camera die niet beschikt over een spiegel zoals de spiegelreflexcamera, maar hij biedt wel de mogelijkheid om van lenzen te wisselen. Dit laatste is in tegenstelling tot een compactcamera, waarbij de lens niet verwisselbaar is. Daarom wordt de systeemcamera vaak geplaatst tussen de compact- en de spiegelreflexcamera. Doordat er bij de systeemcamera de spiegel mist is de camera lichter en kleiner dan de spiegelreflex. De lens voor de systeemcamera is ook compacter, dit maakt hem lichter en makkelijker mee te nemen.
Je kan kiezen voor een systeemcamera wanneer je graag betere foto’s wilt maken dan dat je kan met je mobiele telefoon of een compactcamera maar niet al het gewicht van de spiegelreflex mee wilt dragen. Ook zijn is hij minder ingewikkeld om te bedienen dan een spiegelreflex. 

Eigenschappen van een systeemcamera

Systeemcamera’s hebben vaak geen optische zoeker. De foto die je gemaakt hebt moet je daardoor beoordelen vanaf het LCD scherm. Sommige systeemcamera’s hebben echter een elektronische zoeker, hierdoor kan je allerlei informatie op deze zoeker projecteren die je kan helpen bij het maken van de foto, zoals hulplijnen voor compositie. Het nadeel van deze zoeker is wel dat je niet het werkelijke beeld dat je wilt fotograferen ziet. Verder beschikken veel modellen ook over beeldstabilisatie, HDR mogelijkheden, videomogelijkheden, gezichtsdetectie en omklapbare LCD schermen. Daarnaast kan je op een systeemcamera kiezen tussen verschillende beeldformaten.

De systeemcamera bij OTTO

Op zoek naar een systeemcamera? Neem dan een kijkje op otto.nl en vind de camera die bij jou past! We bieden camera’s van merken zoals Canon, Nikon, Panasonic en Sony.

"