Tablet: van zaken tot vrije tijd, het ideale hebbeding

Geen apparaat is zo multifunctioneel en praktisch als een tablet. De hedendaagse modellen zijn zowel te gebruiken als spelcomputer, minilaptop, e-reader, agenda en nog zoveel meer. Een must have voor de moderne man of vrouw.

Inhoudsopgave

Welke beeldschermgrootte heb je nodig?
Welke internetverbinding moet jouw tablet hebben?
Wat ga je met je tablet doen?
Welk budget heb je ter beschikking?
Welke accessoires voor de tablet zijn handig?

Welke beeldschermgrootte heb je nodig?

Het verschil tussen de kleinste en grootste tablet is aanzienlijk. Wil jij een tablet die niets weegt en makkelijk mee te nemen is? Dan kun je beter kiezen voor een model met een klein beeldscherm. Ben je van plan om een film op je tablet te kijken? Dan is een groot model praktischer.

Welke internetverbinding moet jouw tablet hebben?

Bij tablets krijg je de keuze tussen een wifiverbinding, een 4G-verbinding of een combinatie van beide. Wifi is een aanrader wanneer je enkel thuis of op plaatsen met wifi gebruik maakt van internet op je tablet. Wil je echter altijd en overal kunnen surfen? Dan heb je 4G nodig en het bijbehorende abonnement. Een combinatie laat je toe altijd op de voordeligste manier te surfen.

Wat ga je met je tablet doen?

Het doel van je tablet heeft zeker een invloed op het model dat je gaat kopen. Wil je er spelletjes op spelen of gebruik je hem om te werken? Is het een e-reader of wil je altijd en overal kunnen surfen? Denk hier goed over na voor je overgaat tot een aankoop.

Welk budget heb je ter beschikking?

Een van de belangrijkste factoren bij het uitzoeken van een tablet is vaak het budget dat je ter beschikking hebt. Een eenvoudig model zonder toeters of bellen kun je al op de kop tikken voor minder dan 100 euro. Het duurste model kost hier een tienvoud van, maar dan heb je wel een behoorlijk goede minilaptop in je handen.

Welke accessoires voor de tablet zijn handig?

Zodra je een tablet in huis hebt gehaald, wil je er natuurlijk ook enkele accessoires bij. Hierbij kun je denken aan een extra oplader, beschermfolie voor je scherm of een koptelefoon voor in de trein of bus. Ook een draagtasje of hoesje behoren tot het ruime assortiment accessoires voor je nieuwste apparaat.

Mogelijke beeldschermgroottes: 7 inch, 8 inch, 9 inch, 10 inch, 12 inch, & 13 inch

Meest populaire merken: Asus, Microsoft, Huawei, Apple, Hama, SAMSUNG, Acer