We hebben alle filters gewist, omdat we anders geen artikelen konden vinden die aan je filteropdracht voldeden.

TV’s online kopen

Inhoudsopgave

Wat is een 4k-TV?
Met welke TV’s kun je op internet?
Met welke kabel verbind je de laptop, PC of Mac met de TV?
Hoe reinig ik een LCD TV op de juiste manier?
Waar moet ik bij de reiniging van een plasma TV op letten?

Wat is een 4k-TV?

4k-TV’s, die ook als ultra-HD TV’s bekend staan, hebben vier keer meer pixels dan full HD TV’s. Ze hebben ook een ultra hoge resolutie en zijn daardoor haarscherp. 4k is dus het volgende niveau na full HD. Aangezien deze detailrijke beeldkwaliteit hiermee het best to zijn recht komt, worden 4k TV’s alleen in vanaf een grootte van 65 inch aangeboden, dus alleen in echt grote beeldformaten. Voor een ultra HD TV moet je woonkamer ook genoeg ruimte hebben. Het voordeel ten opzichte van full HD TV’s in grote beeldformaten is echter: de aanbevolen kijkafstand is wat kleiner. Je kunt de bank dus beter niet zo ver van de TV af zetten. Deze formule geldt hier als aanbeveling: de lengte van het beeldformaat in inches omrekenen naar centimeters en dan maal 1,5. De uitkomst is dan de optimale afstand tussen bank en TV

Met welke TV’s kun je op internet?

TV’s met toegang tot internet noemt men ‘smart TV’s’. De internetfunctie zit al in het apparaat of wordt per PC extern geactiveerd. Voorwaarde voor het gebruik van internet op de TV is echter wel een breedbandaansluiting. Met een druk op de knop van de afstandsbediening kunnen bepaalde widgets, apps, een browser en de interactieve TV gids worden geopend. Deze interactieve TV gids staat meestal al op de apparaten, die gekenmerkt worden als Smart TV. Daarachter vind je de toegang tot zowel aanvullende informatie als ook tot de bibliotheek van elke TV zender. Hier kun je video’s van programma’s na de uitzending en extra content on demand zien.

Met welke kabel verbind je de laptop, PC of Mac met de TV?

Je kunt je moderne flatscreen TV ook gebruiken, om DVD’s of blu-rays’s te bekijken. Maar dan staat er eigenlijk niks anders dan een grote LCD monitor in je woonkamer. Heb je geen DVD- of blu-ray speler? Geen probleem. Verbind simpelweg je laptop of Mac met de TV en dan gaat het los. Daarvoor heb je een HDMI-kabel nodig. De HDMI-uitgang in je notebook is vergelijkbaar met de standaard USB poort, maar is echter wat breder en ietwat gebogen. De meeste moderne TV’s hebben één of meerdere HDMI-ingangen. Zijn er meerdere ingangen voorhanden, dan zijn deze genummerd. Zijn de apparaten verbonden, dan moet je op je TV alleen nog de juiste invoer van de desbetreffende HDMI-ingang kiezen, waar je notebook in zit. Deze vind je met de knop ‘Source’, kies daarmee de goede HDMI-ingang. En dan gaat het TV kijken los.

Hoe reinig ik een LCD TV op de juiste manier?

Om met volle teugen van je TV avonden te kunnen genieten, moet de LCD TV regelmatig gereinigd worden. Het is zinvol, om één keer per week met een antistatische doek de Tv te ontdoen van stof. Met een op lage stand gestelde stofzuiger kun je over stoffige kabelaansluitingen gaan. Gebruik een vochtige microvezeldoek, om vingerafdrukken of andere vuiligheid van het scherm te verwijderen. Ben voorzichtig met sterke reinigingsmiddelen. Een beetje water is meestal al voldoende. De doek moet alleen een beetje vochtig zijn en in geen geval helemaal nat. Zo voorkom je dat er vocht in het apparaat terecht komt. Voor elke reiniging moet de TV niet aangesloten zijn op het stroomnetwerk.

Waar moet ik bij de reiniging van een plasma TV op letten?

Voor de reiniging van plasma TV’s gelden in de basis dezelfde methodes als voor de LCD apparaten. Om te vermijden, dat zich na het schoonmaken snel weer een nieuwe stoflaag vormt, kan het zinvol zijn, hier een speciaal onderhoudsmiddel met antistatische werking te gebruiken. Lees echter wel altijd eerst de onderhoudsvoorschriften in de gebruiksaanwijzing. Deze onderhoudsmiddelen zijn niet voor alle apparaten geschikt. Aangezien een plasma TV meer energie nodig heeft dan een LCD TV, moet je met het reinigen wachten, totdat het apparaat volledig afgekoeld is.