Een spelcomputer voor het hele gezin

Waarom werd de Xbox ontwikkeld?

Microsoft had als doel dat zij een rol wilde nemen in het digitalisering van de leefomgeving van consumenten. Dit doel kon Microsoft niet bereiken door alleen software voor computers te maken. Er werd een nieuw product ontwikkeld namelijk Windows CE. Dit was bedoeld om markten aan te trekken zoals auto’s, mobiele telefoons en andere elektronica. Men vond dat de televisie een centrale rol speelde in de digitale belevingswereld van de consument. Microsoft vond dat de televisie niet alleen als statisch beeld gebruikt moest worden, maar de functie van vermaak, geluid en informatie kon er aan toegevoegd worden. Vanuit deze visie is het idee van de Xbox ontstaan. De allereerste Xbox verscheen op 15 november 2001.

Kenmerken van de Xbox

De Xbox is een spelcomputer waar je meer dan alleen het spelen van spelletjes mee kan doen. Je kan ook dvd’s kijken en muziek opslaan op de ingebouwde harde schijf. De spelcomputer is goed beveiligd door Microsoft. Eigenlijk kan je een Xbox vergelijken met een gewone computer, maar de software is zoveel mogelijk aangepast zodat het apparaat net zoals andere spelcomputers functioneert. Het besturingssysteem van de Xbox is een versie van Windows NT-kernel en DirectX.

Accessoires voor Xbox 

Om nog meer spelplezier te ervaren kan je verschillende accessoires aanschaffen. Ga voor een Xbox draadloze controller zodat je vrij kan bewegen. Daarnaast zijn er in de webshop van OTTO Xbox accessoires te vinden zoals een Xbox stereo-headset, media-afstandsbediening, Play & Charge kit en oplaadkabels. Breidt je Xbox uit met de juiste accessoires!

Het assortiment bij OTTO

Bij OTTO in de shop kan je terecht voor de Xbox One, Xbox 360 en Xbox Live. Daarnaast kan je uit verschillende spellen en accessoires kiezen zodat je direct aan de slag kunt wanneer je Xbox thuis wordt bezorgd.