Comfortabel in een badjas voor heren

De oorsprong van de badjas

Een badjas is een jas gemaakt van badstof, katoen of fleece om je snel aan te kleden als je weinig of geen kleren aan hebt. Bijvoorbeeld na het nemen van een bad of wanneer je net uit bed komt. De oude Egyptenaren gebruikten hier gewaden voor. Het gewaad bestond uit een rechthoekige lap van twee bij drie meter. De lap vormde een koker, waarbij de zijnaad meestal werd dichtgenaaid. De gewaden vormden zich door de eeuwen heen geleidelijk tot badjassen, nadat er behoefte ontstond om iets te kunnen dragen in de badhuizen. Het was vroeger namelijk gebruikelijk om een bad te nemen in een badhuis. Een badjas zorgde ervoor dat je lichaam warm bleef en tegelijkertijd gaf het een beetje privacy in de openbare badhuizen.

De Japanse kimono als inspiratiebron

De Japanse kimono was een inspiratiebron voor de badjassen zoals we die nu kennen. Een kimono is een losse mantel met wijde mouwen en een ceintuur om de middel. In Japan worden kimono’s nu nog steeds al traditionele kledij gedragen.

De badjas in de huidige tijd

Tegenwoordig gebruiken we de badjas nog steeds in badhuizen, maar dan in de tijdsgeest van nu. Denk dan maar eens aan een bezoekje aan het zwembad of de sauna. Daarnaast is het gebruikelijk om s ’avonds of s ’morgens een badjas te dragen in huis. Vooral in de winter zorgt het voor net dat beetje extra warmte waar je behoefte aan hebt wanneer je uit bed stapt.

Badjassen zijn er in verschillende kleuren en gemaakt van verschillende materialen. De bekendste materialen zijn badstof, fleece en katoen. In de webshop van OTTO vind je een groot assortiment badjassen voor heren. Heerlijk voor als je nog geen zin hebt om naar bed te gaan en nog even een boek wilt lezen op de bank of voor tijdens het ontbijt op je luie zondag.