"

Boardshorts voor mannen waarin je gezien mag worden op het strand of in het zwembad!

De eerste boardshorts

Boardshorts, ook wel bekend onder de naam surf- of zwemshorts, zijn ontstaan aan de noordkust van Australië. Ene ‘mrs Platt’ is de ontwerpster van de hippe zwembroeken. Ze maakte deze vrolijk gekleurde zwembroeken, met een zak voor de wax en veters tegen het afzakken, voor haar surfende zoon en haar vrienden. Vanuit Australië waaide het succes over naar andere surfoorden in de Verenigde Staten en op Hawaii en uiteindelijk werd de zwembroek wereldwijd erg populair. Boardshorts waren zo’n 20 jaar geleden nog moeilijk te krijgen in ons land. Inmiddels is dat wel anders. De zwembroeken zijn overal te koop in allerlei kleuren en met verschillende prints en designs.

Belangrijke eisen aan je boardshort

Naast het feit dat een boardshort er naar jouw smaak uit moet zien, is het natuurlijk ook belangrijk dat de short functioneel is. De pasvorm van de zwembroek is daarom erg belangrijk. Een goede boardshort is niet te groot en ook weer niet te klein. Dit zal de bewegingsvrijheid immers niet ten goede komen. Kenmerkend aan boardshorts is het koord dat in de taille aanwezig is om de zwemshort aan te trekken. Zo kun je ervoor zorgen dat de broek goed blijft zitten wanneer je een duik in het water neemt. Het beste is wanneer deze veters gemaakt zijn van materiaal waarin rubber is verwerkt. Hierdoor gaan de veters minder makkelijk los.

Zwemshorts heb je in alle maten. Er zijn shorts met lange pijpen, maar ook shorts met korte pijpen. De short met lange pijpen is de boardshort. Als je een fanatiek surfer bent, heb je namelijk meer aan een short waarvan de pijpen lang genoeg zijn. Op die manier komen je blote benen niet in aanraking met de wax op je board. Te lange pijpen zorgen er echter weer voor dat je je minder makkelijk kunt bewegen in het water en op de kant. Een hoge mate van bewegingsvrijheid blijft nog steeds de hoofdregel bij het uitkiezen van een perfecte boardshort. Om diezelfde reden is het materiaal waar de zwemshort van gemaakt is erg belangrijk. Kies voor een zwemshort van elastische stof. Zo kun je je vrij blijven bewegen. Spoel na het zwemmen je boardshort grondig uit. Zo blijft de stof mooi en gaat de zwembroek langer mee!

Boardshorts in alle kleuren

De boardshort deed in de jaren ’90 zijn intrede in ons land. Hoewel de keuze toen nog erg beperkt was, is dat nu compleet anders. Je hoeft het zwembad maar binnen te lopen en je ziet ze overal om je heen: vrolijke, trendy boardshorts in allerlei soorten en maten. Van effen boardshorts tot shorts met drukke printjes en kleurrijke designs. Je kunt het zo gek niet bedenken. In de webshop van OTTO vind je een groot assortiment boardshorts. Je hoeft dus niet langer meer te zoeken. Bestel eenvoudig online de boardshort die bij jou past en steel op zomerse dagen de show in een vrolijke creatie van bijvoorbeeld Adidas, s.Oliver of KangaROOS.

"