"

Geef je outfit nog meer stijl met een colbert

Geschikt voor elke gelegenheid

Het colbert is een populair kledingstuk onder mannen en behoort tot de echte modeklassiekers. Het colbert werd in 1850 populair als informeel, sportief jasje. In die tijd werd het jasje echter nog niet geschikt geacht voor formele gelegenheden. Ruim honderd jaar later veranderde dit en werd het colbert geaccepteerd voor alle gelegenheden. Met de opkomst van vrijetijdskleding in de jaren ’60 en ’70 van de 20e eeuw verschenen er steeds meer variaties van het colbert. Inmiddels is het jasje een favoriet kledingstuk dat overal naartoe gedragen kan worden. Al wordt voor heel officiële gelegenheden wel nog steeds de voorkeur gegeven aan een smoking, jacquet of een rokkostuum.

Het colbert wordt ook weleens vergeleken met een blazer. Al is een blazer over het algemeen iets sportiever dan een colbert en wordt een blazer vaak van een lichtere stof gemaakt. Aan het begin van de 20e eeuw vormden voor mannen de blazer en een niet-overeenkomende broek het eenvoudigere en comfortabelere alternatief voor het nette pak dat ze dagelijks droegen.

Eindeloos combineren

Wanneer de dresscode op kantoor business casual is, dan is het colbert een uitstekende keuze. Met een colbert kun je alle kanten op. Zo kun je jouw outfit een sportief tintje geven door het colbert te combineren met een t-shirt of een spijkerbroek, terwijl het colbert net zo makkelijk te combineren is met een nette pantalon. Het colbert is de basis van elke outfit. Het maakt de outfit helemaal compleet. Of het nu om een zakelijke of een informele gelegenheid gaat.

Aanbod colberts

De gestreepte variant is nog steeds overal verkrijgbaar, maar de keuze is na de populariteit van deze klassieker enorm uitgebreid. Een colbert in een effen kleur, korte mouwen, lange mouwen, een enkele rij knopen of een dubbele rij knopen. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze bestaan. In het voorjaar zou je een colbert zelfs als een jasje kunnen dragen. Bijvoorbeeld wanneer het nog net te koud is om zonder jas naar buiten te gaan, maar de winterjas te warm is.

Maak je garderobe dus compleet met een mooi colbert. In de webshop van Otto vind je allerlei colberts waarmee jij de show zult stelen. Nette colberts om goed gekleed op kantoor te verschijnen en trendy colberts die zowel zakelijk als casual te dragen zijn. Geef jouw outfit de finishing touch met een colbert uit de collectie van OTTO en vindt tegelijkertijd een breed aanbod aan stropdassen en accessoires voor de perfecte business look. Dus ben jij op zoek naar een mooi colbert, neem dan snel een kijkje in de online shop. Combineer het jasje met een leuk shirt, een nette broek en een paar bijpassende schoenen en je outfit is helemaal af.

"