"

Heren armbanden voor de finishing touch van je outfit

Armbanden door de eeuwen heen

De populariteit van de armband is niet iets van deze tijd. Armbanden waren in de hele geschiedenis al een veel geziene accessoire. Al geldt dit wel voornamelijk voor de armband als sieraad voor de vrouw. Voor mannen was het dragen van een armband nog niet zo gewoon als dat het nu in onze tijd is. In de Romeinse tijd waren er al veel armbanden te zien. In die tijd waren de armbanden voornamelijk gemaakt van zilver en metaal. De armbanden werden vervolgens versierd met stenen en glas. Door de eeuwen heen heeft de armband niet aan populariteit hoeven inleveren. Overigens was het dragen van sieraden wel weggelegd voor de elite. Het materiaal waarvan de armbanden gemaakt werden is door de jaren heen wel veranderd. Zo werd goud steeds belangrijker en waren in het begin van de 19e eeuw armbanden versierd met koraal ook veel gezien. De armbanden werden door de eeuwen heen steeds groter en opvallender. Vanaf de 19e eeuw was het heel normaal om grote en meerdere armbanden tegelijkertijd te dragen.

Armbanden voor mannen

Armbanden geven je outfit iets extra’s. Heren armbanden zijn vaak gemaakt van leer of metaal en afgewerkt met verschillende details. Een leren of metalen armband zorgt voor een stoere finishing touch. Populaire armbanden voor mannen zijn edelstalen armbanden welke soms in combinatie met leer worden gemaakt. Edelstalen armbanden zijn armbanden van hoogwaardig staal. Het materiaal is antiallergeen en kleurt daarom niet zwart door het dragen op de huid. Het voordeel van edelstaal is dat de armbanden mooi blijven. Edelstaal is een goed alternatief voor zilver.

Daarnaast zijn de leren armbanden niet meer uit de mode voor mannen weg te denken. Net als de surfer armbanden die vaak gemaakt worden van verschillende leren bandjes. Wat we tegenwoordig ook vaak zien zijn wikkelarmbanden. De meeste wikkelarmbanden worden gemaakt van leer. Leer gaat lang mee en zorgt er dus voor dat je lang plezier kunt hebben van je armbanden. Bovendien heeft leer een stoere uitstraling is het bovendien ook sterk materiaal.

Voor elke outfit een geschikte armband

Bij het uitzoeken van een armband moet je op verschillende eigenschappen letten. Of een armband geschikt is voor jou hangt niet alleen af of je de armband mooi vindt. Let ook op het gewicht van de armband en de grote en de vorm van de schakel. Kies altijd voor een armband die bij jou en bij je outfit past. Ga voor een stoer leren exemplaar voor bij je casual outfit of draag een zilveren armband voor een chique uitstraling. Een combinatie van staal en leer zorgt voor een mannelijke uitstraling. En dat is natuurlijk precies wat je wilt bereiken in combinatie met je stoere jeans. Ongeacht wat je ook aantrekt, armbanden maken jouw outfit helemaal compleet.

"