Heren jassen en heren jacks in verschillende uitvoeringen

De eerste jassen

Lichaamshaar houdt warmte vast. Vandaar dat de mensen in het begin van de mensheid zonder kleding rondliepen. Zij hadden genoeg haren van zichzelf, waardoor er geen noodzaak was om kleding te dragen. Door de eeuwen heen veranderde dit. Het dragen van dierenvellen en dierenhuiden werd een feit. Kleding had toen echter nog niet de modieuze functie die het nu heeft. Het had vooral een functioneel doel; beschermen tegen de kou.

De Middeleeuwen waren het startsein voor de jas. In die tijd maakte men voor het eerst kennis met de jas zoals we die nu ook kennen. Er was wel een groot onderscheid tussen de rijke en arme mannen. Deze laatste groep droeg gemakkelijke en simpele jassen, van goedkope materialen zoals linnen of wol, die handig waren bij het verrichten van het werk. De groep rijke mannen kon het zich permitteren om jassen van dure stoffen te dragen, zoals fluweel en bont.

De invloed van de Fransen

Aan het einde van de 17e eeuw oefenden de Fransen een grote invloed uit op het modebeeld in ons land. De jassen werden kleurrijk en waren versierd met van alles en nog wat. Ook de mensen uit de lagere klasse kregen de beschikking over verschillende materialen. Dit kwam voornamelijk door de opkomst van de massaproductie. Exclusieve en dure kleding bleef uiteraard bestemd voor de rijken, maar de mannen uit de arbeidersklasse konden inmiddels ook uit een groter assortiment jassen kiezen. Langzaamaan kwam er steeds meer mode beschikbaar voor de mensen uit de onderste lagen van de samenleving. Dit heeft er dan ook voor gezorgd dat mode steeds belangrijker werd.

Heren jassen in alle soorten en maten

Tegenwoordig vinden we in de winkels herenjassen in alle soorten en maten. En dan gaat het hier niet om het verschil in zomerjassen of winterjassen, maar om de hoeveelheid kleuren, details en soorten sluitingen die de jassen van nu hebben. Voor iedere man is er een groot assortiment jassen in alle modellen, lengtes en verschillende maten. Zo zijn er bijvoorbeeld korte jassen die sportief ogen en lange jassen met een klassieke uitstraling. De jassenmode van vandaag volgt de huidige trends die veelal gebaseerd zijn door trends uit de jaren ’60 en ’80 van de vorige eeuw.

Houd bij het kiezen van een geschikte jas rekening met het doel dat de jas moet vervullen. Ben je veel buiten, kies dan bijvoorbeeld voor een lange warme jas van waterafstotend materiaal. Zo houd je warmte vast en kun je de heren jack altijd dragen, ongeacht welk weer het is. Zit je vaak op de fiets, dan kun je weer beter voor een kort model gaan. Bedenk in ieder geval bij het kopen van een jas van tevoren waar je de jas voor nodig hebt en wat je wilt uitstralen. Elke herenjas heeft namelijk zijn eigen uitstraling.

Een herenjas is een essentieel onderdeel van de garderobe van elke man. Je trekt een jas elke dag aan en daarom is het van belang dat je een heren jas kiest die bij jou past. Bovendien moet de heren jas over een goed draagcomfort beschikken. Perfecte redenen om te beschikken over een grote collectie heren jacks. Zo heb je voor elke gelegenheid een geschikte jas aan de kapstok hangen.