Herenondergoed

Laat je, voordat je herenondergoed gaat kopen, informeren door onderstaande vragen en antwoorden

Inhoudsopgave

Wat is het verschil tussen slips en hipsters?
Waar komt het begrip T-shirt vandaan?
Wat zijn de voordelen van hemden?
Wat is het verschil tussen een tanktop en een onderhemd?
Wat voor soort heren ondergoed vinden vrouwen mooi?
Hoe kun je heren ondergoed het best wassen?
Stijlvol en comfortabel heren ondergoed
Verschillende soorten ondergoed voor heren
Ondergoed voor heren - welke onderbroeken bestaan er?
Het onderhemd
Waarom is het dragen van een onderhemd zinvol?
Het materiaal van het heren ondergoed
Comfortabel en functioneel heren ondergoed bij OTTO bestellen

Wat is het verschil tussen slips en hipsters?

Binnen de categorie herenondergoed worden korte onderbroeken zonder pijpen ook wel slips genoemd. Ze behoren tot de klassiekers binnen het mannenondergoed en worden in het Engels ook wel 'briefs' genoemd. Herenslips zitten vaak wat strakker. Daarom kruipen slips niet omhoog en zakken niet af. Hipsters zijn ook ondergoed, die lager om de heupen zitten. Ze lijken erg op boxershorts. Ze zijn door de sportieve touch erg geliefd bij mannen die van sport houden.

Waar komt het begrip T-shirt vandaan?

Deze naam komt voort uit de vorm van het T-Shirt (een T- vorm). In het verleden werd een T-shirt alleen als ondershirt gedragen en onderscheid zich door de aanwezigheid van de korte mouwen van de mouwloze modellen. Om het T-shirt van andere shirts, zoals bijvoorbeeld het mouwloze hemd, te onderscheiden, is het simpelweg vernoemd naar de vorm.

Wat zijn de voordelen van hemden?

Een hemd is hetzelfde als een T-shirt, maar heeft geen mouwen. Oorspronkelijk komt deze onderhemd variant uit de sportwereld. De wijde gaten onder de oksels zorgt er namelijk voor dat het okselzweet sneller verdwijnt. Dat is een belagrijke reden waarom het mouwloze onderhemd nog steeds populair is in de sportwereld.

Wat is het verschil tussen een tanktop en een onderhemd?

Tanktops worden gekenmerkt door het minimale gebruik van stof, vooral rond de armen en schouders. De openingen in het hemd leggen de perfecte nadruk op de spieren. Tanktops zijn ook strakke onderhemden met brede schouderbanden. De naam tanktop is afgeleid van het Engelse woord Tank Suit, een uit één stuk bestaand mannenbadpak uit de jaren 1920.

Wat voor soort heren ondergoed vinden vrouwen mooi?

Vrouwen grijpen tijdens erotische uren naar spannende lingerie. En natuurlijk willen ook mannen hun partners verleiden - maar welk heren ondergoed zien vrouwen nu het liefst? Het ouderwetse onderhemd en de lange onderbroek behoren al lange tijd niet meer tot het meest geliefde herenondergoed. Strakke boxershorts, waarin de billen tot hun recht komen, en tangaslips laten de harten van vrouwen sneller kloppen. Maar nog belangrijker dan de lengte en de kleur is de pasvorm van het herenondergoed: zorg voor een perfect benadrukt achterste en perfect passend heren ondergoed en je bent zeker van een succesvolle liefdesnacht.

Hoe kun je heren ondergoed het best wassen?

Onderbroeken, onderhemden en sokken kun je het best voor het wassen sorteren en alleen ondergoed met dezelfde kleur tegelijk in de wasmachine stoppen. Heren ondergoed kun je het best op 60 graden wassen als je er zeker van wilt zijn dat vlekken compleet verdwijnen en dat alle bacteriën worden gedood. Voor wit heren ondergoed kun je gewoon wasmiddel gebruiken dat bleek bevat om te voorkomen dat het witte ondergoed grijs wordt. Voor gekleurd heren ondergoed of ondergoed met patronen kun je beter wassen met wasmiddel dat geschikt is voor gekleurde was, zodat de kleuren niet verbleken. Een klein beetje wasverzachter zorgt voor extra zacht en lekker ruikend heren ondergoed. Over het algemeen kan het heren ondergoed uit de webshop van OTTO probleemloos in de droger worden gestopt. Lees voorafgaand aan het wassen en drogen altijd even het kledingetiket.

Stijlvol en comfortabel heren ondergoed

Ondergoed heeft een speciale rol binnen het assortiment herenkleding: het bedekt de meest intieme zones en heeft direct contact met de huid. Het moet daarom uiterst comfortabel en huidvriendelijk zijn en het mag niet schuren of te strak zitten - het is het best als je niet eens merkt dat je ondergoed draagt. Aangezien mannen elke dag ander ondergoed dragen is het een voordeel als het makkelijk te onderhouden is.

Maar, comfort en goede afwerking zijn niet alles - moderne mannen stellen hoge eisen aan hun ondergoed. Ook al zie je het ondergoed niet, de tijden van lelijke onderbroeken en vormloze hemden zijn allang voorbij. De hedendaagse mens hecht veel belang aan de 'mode eronder'. In de otto.nl herenondergoed shop vinden mannen stijlvol en modern ondergoed voor overdag en comfortabele nachtkleding voor de nacht. Het assortiment bevat een groot scale aan bekende merken die staan voor kwaliteit, comfort en ook voor kwalitatieve afwerking. Om het oriëntatieproces te vergemakkelijken, geven we je een kleine introductie in de wereld van het heren ondergoed.

Verschillende soorten ondergoed voor heren

Net zoals bij dames is het ondergoed voor heren opgedeeld in ondergoed voor het bovenlichaam en ondergoed voor het onderlichaam. Onder 'ondergoed voor het onderlichaam' vallen onderbroeken (met korte pijpen) zoals boxershorts, slips en strings. Deze kledingstukken zorgen ervoor dat de stof van jeans of andere broeken nier direct over de huid wrijven. Lange onderbroeken voor de winter houden je bovendien ook nog eens warm. Ook de bovenkleding binnen de categorie heren ondergoed in de vorm vanm bijvoorbeeld onderhemden beschermt de huid tegen wrijving van ruw materiaal en zorgt er ook nog eens voor dat zweet niet wordt geblokkeerd maar naar buiten wordt afgevoerd. Ook nachtkleding heeft deze functie. Een nachtshirt is lichter dan een gewoon T-shirt. Dat zorgt ervoor dat je niet zo makkelijk gaat zweten. En mocht je dat toch wel doen, dan wordt het zweet naar buiten toe afgevoerd.

Ondergoed voor heren - welke onderbroeken bestaan er?

  • Boxershorts: Zeer geliefd herenondergoed - in het bijzonder onder jongere mannen - zijn de boxershorts. De naam komt oorspronkelijk uit de bokssport - waarschijnlijk kennen de meeste mensen de korte, wijde broeken met een brede tailleband wel, waarmee de boksers in de ring stappen. Deze band is het enige stuk dat strak tegen de huid zit. Boxershorts zijn opzich erg luchtig. Dit ondergoed is geschikt voor alle mannen die wijdere broeken dragen. Onder strakke broeken kunnen boxershorts namelijk nogal onaangenaam naar boven kruipen. De meeste boxershorts zijn gemaakt van katoen of een katoenmix, maar er bestaan ook glanzende modellen van satijn.
  • Slips: Slips vallen ook onder de 'Briefs', het Engelse woord voor kort. Het is een klassieker binnen het ondergoed voor heren. De slip is erg kort en zit strak om de billen. Aangezien een slip niet omhoog kruipt valt een slip nooit op, ongeacht wat voor broek je draagt.
  • Strings Een string is qua stof ontzettend schaars, is erg kort en zit erg strak. Het verschil met de slip, is dat de billen niet volledig bedekt zijn. Dit ondergoed is geschikt voor alle mannen die strakke sportkleding dragen en niet willen dat het ondergoed zichtbaar is.
  • Hipsters: Het gaat hier om strakke onderbroeken met korte pijpen. De zoom loopt niet over de billen, daarom valt dit soort mannenondergoed niet op, zelfs niet onder een hele strakke broek. Hipsters zijn vaak van vele verschillende materialen gemaakt, wat voor een zeer aangenaam draaggevoel zorgt.
  • Lange onderbroeken: Dit heren ondergoed komt qua lengte tot de enkel en lange onderbroeken zijn in de winter voor alle mannen geschikt. Omdat de meeste modellen uit ademend materiaal bestaan en zweetdoorlatend werken, zijn ze binnen de wintersporters erg geliefd. Katoen houdt je nauwelijks warm, terwijl andere materialen zoals schaapswol je zelfs bij de koudste temperaturen behaaglijk warm houden.

Het onderhemd

De klassieker onder de bovenkleding binnen het heren ondergoed is het onderhemd. De meeste onderhemden zijn gemaakt van katoen, maar er zijn ook modellen die gemaakt zijn van synthetische vezels. Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen T-shirts, A-shirts, mouwloze hemden en tanktops. T-shirts en A-shirts danken hun naam aan de letters waarop ze lijken. Een T-shirt heeft een zeker verwarmend effect, terwijl het armloze A-shirt geschikt is voor het sporten. De armgaten van het mouwloze hemd zijn erg ruim. Hierdoor kan het zweet tijden het sporten makkelijk weg. Tanktops zitten strak om het bovenlichaam en en hebben brede schouderbanden. Over het algemeen schijnen ze niet door (ook niet onder dunne overhemden) en hebben een groot draagcomfort.

Waarom is het dragen van een onderhemd zinvol?

Het onderhemd is als ondergoed voor heren belangrijker dan vele denken. Het vervult namelijk de volgende functies:

  • Het functioneert als zachte laag tussen de huid en de groffere materialen van de bovenkleding.
  • Het voorkomt snelle slijtage van (dure) overhemden.
  • Het voorkomt zweetvlekken in onder andere overhemden en T-shirts.
  • He zorgt voor een optimale afvoer van vocht, vooral op de rug en borst en onder de armen.
  • Het houdt je warm en beschermt gevoelige delen van het lichaam, zoals de nieren.

Wat een onderhemd als ondergoed voor heren zo bijzonder maakt is de multifuntionaliteit. In de winter houdt het je warm en in de zomer zorgt het voor een optimale lichaamstermperatuur. Vooral wanneer het warm is, dragen mannen geen onderhemd. Maar dat is juist niet verstandig. Het beschermt de overige kleding tegen het nat worden van het zweet en beschermt tegen een vervelende zomerse verkoudheid.

Het materiaal van het heren ondergoed

Ondergoed voor heren kan uit verschillende materialen bestaan. Het nonchalante boxershort bestaat normaal gesproken volledig of grotendeels uit katoen. Onder de jongere mannen zijn ook de satijnen boxershorts met kleurrijke patronen zer geliefd. Onderbroeken, die strakker zitten, kunnen het best 'stretchy' zijn - deze eigenschap ontstaat door de toevoeging van elastaan. Als hoofdmateriaal worden vaak synthetische vezels gebruikt, zoals polyamide, polyester of microvezels. Ook onderhemden bestaan, afhankelijk van het model, uit katoen of uit functionele synthetische vezels. Bij deze keuze voor een bepaald materiaal moeten mannen goed nadenken, welke rol het ondergoed gaat vervullen. Katoen is ideaal voor het alledaagse ondergoed. Het is ademend en zorgt voor heel zeer weinig irritatie, waardoor het voor de meeste mannen, ook als je een allergie hebt, zeer verdraagzaam is. Sporters hebben ondergoed nodig dat is gemaakt van een functionele stof, een stof die het vocht goed afvoert en die het lichaam droog houdt. Speciale vezels, zoals polypropyleen, zijn hiervoor uitermate geschikt. Al deze stoffen zijn zeer zacht en behouden ook na vele wasbeurtern hun hoogwaardige kwaliteit.

Comfortabel en functioneel heren ondergoed bij OTTO bestellen

Elegant, casual, klassiek, sportief of functioneel - in de heren ondergoed shop van OTTO vind je aantrekkelijk mannen ondergoed in elke stijl en voor elke smaak. Hier kun je in alle rust online uit een groot assortiment ondergoed voor het boven- en onderlichaam kiezen. Je vindt hier ook chique pyjama's, comfortabele huispakken en een grote collectie sokken. Ontdek kledingstukken van bekende merken zoals SCHIESSER, H.I.S., Bruno Banani en Calvin Klein. Merken die bekend staan om hun ondergoed van hoogwaardige kwaliteit. Zo hoog als de kwaliteit, het comfort en de klasse van het ondergoed is, zo laag is bij OTTO de prijs - op otto.nl kun je heren ondergoed voor een hele scherpe prijs bestellen. Daarvoor hoef je niet langs verschillende winkels te gaan, aangezien je alle soorten heren ondergoed, netjes gesorteerd, op otto.nl kunt vinden. Ht bestellen bij OTTO is ook nog eens heel eenvoudig, aangezien we de bestelling snel bij je thuis bezorgen.