"

Heren ringen in verschillende uitvoeringen

Sieraden als heuse modeaccessoires

Mode accessoires zijn er in verschillende verschijningen. De bekendste accessoires zijn waarschijnlijk sieraden. Sieraden heb je voor zowel mannen als vrouwen. In de garderobe van de hedendaagse man mogen accessoires zelfs niet meer ontbreken. Oorbellen voor heren, heren armbanden, heren ringen en heren kettingen. Ze zijn er naar ieders smaak te vinden. Stoere leren exemplaren afgewerkt met roestvrijstaal of zilver. Sportieve sieraden en zilveren kettingen met of zonder hanger. Sieraden kun je overal naartoe dragen. Of dat nu tijdens je dagelijkse werkzaamheden is of tijdens een avondje uit met vrienden of familie.

Ringen voor mannen

Heren ringen heb je in verschillende soorten. Zou je de ringen in groepen indelen dan zijn er onder andere moderne ringen, stoere ringen en sportieve ringen. Dus of je nu een stoere of juist een sportieve man bent, er is altijd een ring te vinden die bij jou past. De keuze is groot, ga je voor een bewerkte ring of juist voor een effen? En kies je voor glanzend zilver of voor een mat zilveren heren ring? Neem eens een kijkje in de webshop van OTTO en vind heren ringen in alle soorten en maten. Ongetwijfeld dat er iets naar jouw smaak bijzit.

Archeologen hebben aangetoond dat zilver al ruim 5000 jaar gebruikt wordt voor het maken van sieraden en als betaalmiddel. Zilver werd vaak geassocieerd met de maan, de zee en met verschillende goden. Tegenwoordig is zilver voornamelijk een eenvoudig te bewerken metaal dat voor veel sieraden gemaakt wordt. Zilver beschikt over een witte glans en is iets sterker dan goud. Zilveren ringen voor heren kunnen robuust zijn, maar zijn veelal verfijnd en elegant.

Edelstaal is een roestvast staal en is sterk, zuiver en mooi. Het is een veelgebruikt materiaal voor het maken van mannen sieraden. Edelstalen ringen zijn zowel stoer als stijlvol.

Trouwringen

De geschiedenis van de trouwring neemt je mee naar de oude Egyptenaren. De trouwring is een eeuwige cirkel, dat symbool staat voor de eeuwigheid. Een ring heeft namelijk geen begin of een eind. Hij komt steeds weer op hetzelfde punt terug. Voor velen staat dit ook symbool voor het leven. De trouwring staat dus voor de eeuwigdurende verbondenheid van man en vrouw.

Het gat in de ring heeft een speciale betekenis. Het staat symbool voor de doorgang naar alle gebeurtenissen in het leven van de drager. De Egyptenaren geloofden dat de ader van de liefde van de linker ringringvinger naar het hart liep. Dat is dan ook de reden dat veel mensen hun trouwring aan de ringvinger van de linkerhand dragen.

"