Maak je zomer outfit compleet met een paar heren sandalen!

Sandalen in de Romeinse tijd

Sandalen zijn al heel oud. Romeinse soldaten liepen er al op. De sandalen, die vaak erg zwaar waren, werden Caligae genoemd. Ze waren voorzien van uit drie lagen rundleer bestaande zolen die met 80 tot 90 ijzeren spijkers met ronde koppen (clavi) waren vast gezet. De bovenste laag van de zool liep door als bovenzijde. Aan de bovenzijde werd alles vervolgens aan elkaar vast genaaid. Door midden van een lange leren riem werden de sandalen vervolgens gesloten. Op deze sandalen marcheerden de Romeinen door heel Europa.

Heren sandalen voor een zomers gevoel

Zodra het kwik begint te stijgen oefent deze luchtige schoenensoort een grote aantrekkingskracht uit op iedereen. Zowel voor mannen, vrouwen als kinderen zijn er dan ook sandalen in overvloed te vinden in de winkelstraten. Comfort en kwaliteit zijn bij het uitzoeken van een geschikt paar heren sandalen erg belangrijk. Op een zomerse dag wil je er immers lange wandelingen op kunnen maken, zonder dat de schoenen voor ongemak zorgen. Vanwege het grote aanbod is er voor iedereen een geschikte schoen te vinden. Het is maar net naar welk model jouw voorkeur uitgaat. Natuurlijk is het van belang om te bedenken voor welk doel je de sandalen wilt gebruiken. Wil je de schoen gebruiken om je gesloten schoenen te vervangen op warme dagen of wil je er lange wandelingen op maken? De keuze is aan jou.

Makkelijk combineren

Sandalen zijn eenvoudig te combineren met andere kledingstukken. Zo staan sandalen perfect onder een stoere jeans of onder een nette pantalon, maar net zo goed staan ze onder een sportieve short. In ieder geval is het voor iedereen aan te raden om in ieder geval één paar sandalen in de kast te hebben staan. Sandalen zijn namelijk echt een onmisbaar item om jouw outfit mee compleet te maken. Wat erg fijn is aan sandalen, is dat de schoenen aangenaam aanvoelen en een hoog draagcomfort verschaffen. Zo ben je op elke situatie voorbereid.

Er bestaan tegenwoordig dan ook veel verschillende soorten sandalen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Of je nu op zoek bent naar een paar robuuste sandalen om lang op te wandelen of naar trendy sandalen voor onder jouw zomerse outfit. In de webshop van OTTO vind je een groot assortiment heren sandalen in alle soorten en maten. Het aanbod is zeer gevarieerd, zodat er voor iedere man een perfect paar sandalen klaar staat om gedragen te worden. Hier vind je eigentijdse sandalen in allerlei modellen en kleuren, die eenvoudig te combineren zijn met vele kledingstukken.