Waarom een leren jas kopen?

Een leren jas is duurder dan de gemiddelde heren jassen, waarom zou je deze dan kopen? Voor het kopen van een leren jack zijn verschillende redenen. Ten eerste is een leren jas een tijdloos item, je zit altijd goed met deze jas, het is een investering dus. Daarnaast is het een erg duurzaam item; leren jassen gaan langer mee dan een normale heren jas.

Inhoudsopgave

Waar moet je op letten bij het kopen van een leren jas?
Soorten leren jassen
Hoe verzorg je een leren jas?
Populaire kleuren heren leren jassen

Waar moet je op letten bij het kopen van een leren jas?

Ten eerst moet je voor de zekerheid altijd checken of het écht leer is. Er zijn namelijk genoeg imitatieleren jassen die zo door kunnen voor een echt leren jack, terwijl deze wel minder lang mee gaan over het algemeen. Daarnaast is een katoenen voering voor een leren jas niet aan te raden. Een voering van bont of wol staat mooi en is in de winter ook lekker warm. Zo is je leren jas ook geschikt als winterjas.

Soorten leren jassen

Voor heren zijn er verschillende soorten leren jassen. Zo kun je voor een stoere look gaan met een bikerjack. Bikerjacks herken je aan de vaak zwarte kleur, meerdere gespjes of ritsjes en de soms extra beschermende elleboog voering. Daarnaast heb je ook de piloot leren jassen, deze herken je aan de wollen binnenkant en kraag.

Hoe verzorg je een leren jas?

Een leren jas kost misschien wel wat meer dan andere jassen, maar als je de jas goed onderhoud dan gaat hij jaren mee. Sommige mensen vinden zelfs dat een goed onderhouden leren jas alleen maar mooier wordt naarmate je hem langer hebt.

Hieronder volgen een aantal handige onderhoud tips:

  • Spuit je leren jas voor het dragen in met een vlek- en waterafstotende kleurloze lederspray. Zo blijft jouw jas beschermd tegen vuil en water;
  • Vlekken verwijder je met een fijne zachte borstel, ledersponsje of met droogschuim van lederzeep;
  • Probeer nooit met bijtende oplosmiddelen vlekken te behandelen;
  • Hang je leren jas op aan een kledinghanger. Zo behoudt je de pasvorm van je leren jas;
  • Laat je leren jas niet te lang onbeschermd in de zon liggen. Ook een leren jas van hoge kwaliteit kan verkleuren;
  • Laat jouw leren jas na een flinke regenbui opdrogen bij kamertemperatuur, en niet in de zon of bij de kachel of verwarming.

Populaire kleuren heren leren jassen

Zwarte leren jassenbruine leren jassen