Nette schoenen voor de stijlvolle man

De geschiedenis van de schoen

De oorsprong van de schoen gaat terug naar de tijd van de Egyptenaren. Al was er nog niet echt sprake van een schoen zoals we die nu kennen. Men bond een stuk leer met een bandje onder zijn voeten. Het dragen van schoenen werd gezien als een symbool voor status en hoewel blote voorheen heel normaal waren, werd het nu als onfatsoenlijk gezien. De rijken versierden hun schoenen met juwelen en goed, zodat ze zich konden onderscheiden van de armen.

Meer dan duizend jaar geleden begon de mens met het dragen van schoenen, die al overeenkomsten vertoonden met de schoenen van nu. De schoen had in die tijd echter nog voornamelijk een functioneel doel, namelijk om de voeten te beschermen tegen de kou. De schoenen werden gemaakt van dierenhuiden, welke werden schoongemaakt en ingevet. Het invetten van de schoenen deed men om het materiaal soepel te maken.

Nette herenschoenen

Nette herenschoenen worden meestal omschreven als klassieke herenschoenen. Nette schoenen zijn er in verschillende soorten en modellen. Allereerst is er het onderscheid te maken tussen nette veterschoenen en nette instappers. Daarbinnen is er een groot aanbod aan modellen en kleuren van verschillende merken. De schoenen worden gemaakt van verschillende materialen. De meest voorkomende materialen zijn leer en suède. Leer is sterk, warm en is vaak glanzend. Suède is daarentegen juist ruw en voelt een beetje harig aan. Het is de onderkant van de huid.

Belangrijk aan nette schoenen is dat ze van hoge kwaliteit zijn en over een prettige pasvorm beschikken. Naast dat de schoenen een mooie, stijlvolle uitstraling moeten hebben is comfort natuurlijk ook belangrijk. Je moet er immers veel dagen op door brengen. Met nette schoenen voor heren kun je jouw casual outfit een chique touch geven, maar tegelijkertijd maken ze jouw zakelijke outfit helemaal af. Nette schoenen staan erg mooi onder een nette pantalon of onder je kostuum. Al met al is een paar nette schoenen dus nooit weg. Sterker nog, nette schoenen zijn een musthave voor elke herengarderobe.

Onderhoud van nette schoenen

Een avondje stappen of een zakelijke gelegenheid, nette veterschoenen zijn geschikt voor iedere gelegenheid. Nette schoenen zijn meestal gemaakt van leer. Daarom is het verstandig om de schoenen zorgvuldig te behandelen met daarvoor geschikte verzorgingsproducten. Let wel op dat je de juiste onderhoudsmiddelen gebruikt. Sommige spuitbussen hebben een actief reinigende werking of bevatten oplosmiddelen. Hierdoor kan het materiaal aangetast worden of kunnen de middelen vlekken veroorzaken op je schoenen.

Naast het gebruik van reinigingsproducten zijn er nog een aantal tips om je nette schoenen mooi te houden. Zijn je schoenen bijvoorbeeld nat geworden? Droog ze dan nooit voor de verwarming of een andere warmtebron. De schoen droogt dan te snel en het is slecht voor het materiaal. Leer wordt dan namelijk hard en je loopt zelfs het risico dat het leer scheuren gaat vertonen.

Een andere tip die we je kunnen geven is om de schoen altijd met een schoenlepel aan te trekken en pas nadat je de sluiting zo ver mogelijk hebt open gemaakt. Hiermee voorkom je dat de hielen slap en ingetrapt worden. Schoenspanners kunnen er bovendien voor zorgen dat de schoenen beter in model blijven.