"

Stijlvolle pakken voor elke gelegenheid

Stijlvolle pakken voor heren

Op sommige gelegenheden verschijnen we het liefst strak in ‘t pak. Een mooi overhemd, een bijpassende stropdas en daaronder een paar nette schoenen en je bent klaar om te gaan.

Bij het uitzoeken van een net pak, is het belangrijk dat het pak goed bij jouw lichaam past en beschikt over een goed draagcomfort. Op die manier zit het pak je zeker als gegoten en lijkt het alsof het pak speciaal voor jou gemaakt is. En dat is natuurlijk precies wat je wilt bereiken als je de deur uit stapt voor een drukke op kantoor of een speciale gelegenheid. Besteed daarom aandacht aan het kopen van een pak, ook als je slechts voor een enkele gelegenheid een nette outfit nodig hebt.

Let erop dat het pak zonder moeite dicht kan. Teveel ruimte is niet goed en een pak dat te strak zit al helemaal niet. Als je je armen naar beneden laat hangen dan moet je de onderkant van het jasje kunnen vastpakken. Dan is het jasje op de goede maat. In de meeste jasjes zitten schoudervullingen. Zorg ervoor dat deze vullingen niet verder komen dan je eigen schouders. Is dat wel het geval, dan is het pak te groot. Hoofdregel is: strak, maar comfortabel. Het is mooi als mouwen strak zitten, maar kijk uit dat het niet te strak is. Wanneer je je armen in de lucht gooit, moet het jasje niet te veel omhoog gaan. Strak en comfortabel geldt ook voor de broek. Wanneer je recht staat, moeten de broekspijpen op de bovenkant van je schoenen komen. Als dat zo is, dan is de maat van de broek in orde.

Pakken in alle soorten en maten

Pakken zijn er in alle soorten en modellen, maar ook in allerlei kleuren. Een zwart of in ieder geval donker gekleurd pak is makkelijk te combineren en daarbij ook nog eens geschikt voor alle gelegenheden. Een pak nodig voor een sollicitatiegesprek? Ga dan voor een neutrale, bescheiden kleur. Houdt het dan in ieder geval rustig. In je vrije tijd kun je zo vrij zijn als je zelf wilt. Ga voor een pak in de kleur waar jij van houdt.

Maak een keuze uit diverse kleuren, merken en modellen en kies het pak dat het beste bij jou past. Laat je daarbij niet beïnvloeden door de verkoper. Smaken verschillen. Het gaat erom dat het pak goed past en dat jij je er prettig in voelt.

Verzorging van het pak

Een pak is niet goedkoop. Zorg er daarom goed voor. Op die manier gaat het pak aanzienlijk langer mee. Voor de verzorging van een pak is niet veel nodig. Een pak stomen is de beste en makkelijkste manier om een pak goed schoon te houden. Hang het pak na het reinigen op de juiste manier op, bij voorkeur in een beschermende zak. Zo bescherm je jouw pak tegen motten en zorg je er bovendien voor dat er geen kreukels in het pak zullen ontstaan. Zorg er daarnaast voor dat je kast mooi schoon blijft.

"