"

Stijlvol in een pantalon voor heren

Geschiedenis van de broek

De geschiedenis van de broek gaat terug naar de tijd van de Galliërs. In de Bijbel wordt de broek onderdeel genoemd van de priesterkleding. De Grieken en Romeinen wilden echter niet veel van het kledingstuk weten. Sterker nog, de Romeinen vonden de broek barbaars. Pas aan het einde van de Romeinse tijd werd de broek populair en werd het kledingstuk aanvaard. In de Middeleeuwen werd de broek pas echt populair onder mannen. De broek was hét kledingstuk voor mannen in die tijd.

Casual en klassiek

Een pantalon is een ander woord voor lange broek en wordt meestal gebruikt om een lange broek van een net pak mee aan te duiden. In de kledingkast van de modebewuste man mag de pantalon niet ontbreken. De broek is namelijk makkelijk te combineren en kan gebruikt worden voor elke gelegenheid. Of dat nu een etentje met vrienden is of een zakelijke afspraak. Draag in het laatste geval een mooie blazer op de pantalon. Zo zorg je voor een semi-chique outfit. Met de pantalon creëer je eenvoudig zowel een casual als een stijlvolle klassieke look.

Hoewel de pantalon ook geschikt is voor casual gelegenheden, wordt de broek het meest gedragen op zakelijke gelegenheden. Vanwege het simpele karakter van de broek staat hij bij iedereen netjes. Combineer bijvoorbeeld jouw pantalon met een effen overhemd in een neutrale kleur en een net jasje en je ziet er meteen heel stijlvol uit.

Eenvoudig te combineren

Het makkelijke aan pantalons is dat ze er in verschillende varianten zijn, maar meestal gemaakt worden in de standaardkleuren waarin kostuums ook gemaakt worden. Denk dan bijvoorbeeld aan zwart, grijs en blauw. Hierdoor kan de broek eenvoudig gecombineerd worden. Bovendien worden de broeken veelal gemaakt uit dezelfde stof als een colbert. Eenvoudiger kan bijna niet. Daarom mag de pantalon absoluut niet ontbreken in een herenkledingkast.

"