56 artikelen

Zorg voor warme voeten in huis met mooie pantoffels voor heren

De pantoffel

Een pantoffel, ook wel slof, muil of huisschoen genoemd is schoeisel voor in huis. Over de reden waarom de pantoffel ook weleens wordt aangeduid als een muiltje bestaat nog een leuk verhaal. Het verhaal gaat namelijk dat de muiltjes van Assepoester niet gemaakt waren van glas, maar van bont. De verklaring die hiervoor wordt gegeven is dat de vertalers van het sprookje, geschreven door Charles Perrault, ‘pantoufle de vair’ (bont pantoffel) hebben verward met ‘pantoufle de verre’ (glazen muiltje).

De pantoffel is meestal licht van gewicht en soepeler dan een gewone schoen. Pantoffels zijn er om de voeten warm te houden binnenshuis en om de drager extra comfort te verschaffen. De pantoffel is immers lekker zacht en is gemakkelijk aan en uit te trekken. Vanwege het brede publiek zijn er verschillende soorten pantoffels. De populairste pantoffel is misschien wel de pantoffel die zowel de voorvoet als de hiel omsluit. Hierdoor wordt de hele voet warm gehouden. Deze pantoffels zijn een goede vervanging voor de normale schoen. Pantoffels zijn er in elk geval in alle soorten en maten. Je vindt een groot aanbod heren pantoffels in alle modellen, kleuren en materialen. Zo kan iedereen zijn favoriete heren pantoffels uitkiezen.

Sloffen voor heren

Sloffen voor heren heb je in verschillende uitvoeringen. Een bekende heren pantoffel is de Japanse slof. Deze sloffen zijn makkelijk, praktisch en voordelig. Ze zijn in verschillende modellen te verkrijgen. Zo kun je kiezen voor een traditioneel exemplaar met een ruitje of instapmodellen met een rubberen zool. Een andere populaire vorm heren pantoffels is de leren pantoffel. Dit instapmodel pantoffel is populair onder mannen, omdat de huisschoen een klassieke uitstraling heeft. Bovendien is de pantoffel makkelijk in gebruik, je kunt er immers zo instappen. De leren schoen is veelal gevoerd met een zacht materiaal, maar zijn er ook zonder voering. In ieder geval zijn ze allen voorzien van een comfortabele binnenzool.

Herenpantoffels

Pantoffels zijn een musthave in de winter, maar ook in de zomer heerlijk om te dragen in huis. In de winter zijn ze onmisbaar om je voeten lekker warm te houden. Daarnaast zijn pantoffels het hele jaar door geliefde binnen schoenen. Ideaal voor heren die het fijn vinden om ook in huis iets aan de voeten te hebben, maar het niet prettig vinden om binnenshuis buitenschoenen te dragen. Pantoffels zijn lichter dan gewone schoenen en zijn daarmee erg comfortabel. Pantoffels zijn gemaakt van soepel materiaal en de modellen zijn erop gericht om makkelijk aan- en uit te worden getrokken. Zo ruil je eenvoudig en snel jouw pantoffels om voor je schoenen en vice versa.