"

Casual en sportief in een poloshirt

Het T-shirt is onmisbaar

Als we een kledingstuk tot het meest basic stuk uit onze garderobe mochten kiezen, dan zou dat waarschijnlijk het T-shirt zijn. T-shirts heb je nooit genoeg. Of dat nu een effen shirt voor onder een overhemd is of een leuk, trendy T-shirt voor op je spijkerbroek. Het T-shirt is onmisbaar in de kledingkast van een man. Eenvoudig te combineren en geschikt voor zowat elke gelegenheid. T-shirts zijn er bovendien echt in alle soorten en maten. Een van de vele varianten T-shirts is het poloshirt.

De geschiedenis van het poloshirt

Een poloshirt is een informeel kledingstuk met een kraag zoals dat van een overhemd en een korte sluiting met knoopjes aan de voorkant. De meeste polo shirts hebben korte mouwen. Het shirt werd in de jaren twintig van de vorige eeuw ontworpen door de Franse tennisser René Lacoste. De etiquette van de tenniswereld in die tijd hield in dat er gespeeld werd in een wit overhemd met lange mouwen. De warme Amerikaanse zomers maakten het dragen van deze shirts echter weinig comfortabel, vooral voor professionals.

In 1926 verscheen Lacoste met een eigen ontworpen poloshirt op de tennisbaan en in 1933 bracht hij in samenwerking met zijn vriend André Gillier het poloshirt op de markt. De polo’s stegen nog meer in populariteit toen Ralph Lauren, geïnspireerd op de creaties van Lacoste, shirts op de markt bracht met sportieve afbeeldingen en een eigen embleem van een polo speler op de linkerkant van het shirt. Vanwege de grote populariteit van de shirts onder polo spelers ging het shirt voortaan verder onder de naam ‘poloshirt’ in plaats van ‘tennis shirt’ zoals Lacoste zijn creatie noemde.

De rest is geschiedenis. Tot op de dag van vandaag is Lacoste, overigens samen met Ralph Lauren, een van de belangrijkste producten van kwaliteitspolo’s. Sinds de jaren zestig van de vorige eeuw is het poloshirt ook als vrijetijdsshirt niet meer weg te denken uit ons straatbeeld.

Poloshirts in alle soorten en maten

Op zoek naar een poloshirt van een bekend merk zoals Lacoste of Marc O’Polo? Dan ben je in de webshop van OTTO aan het juiste adres. Poloshirts voor mannen vind je hier namelijk in alle soorten en maten. Zowel klassieke polo’s met streep als eenvoudige effen shirts, het assortiment is enorm. De poloshirts zijn kleurrijk en gevarieerd. Zo heb je bijvoorbeeld poloshirts met korte mouwen en shirts met lange mouwen.

Zoek je een shirt om in te sporten? Dan zijn shirts van polyester erg geschikt, omdat deze een luchtig draagcomfort hebben. Prettig, omdat de shirts dan voor een goede ventilatie zorgen. Ben je juist op zoek naar een poloshirt om in je vrije tijd te dragen dan, heeft OTTO poloshirts in verschillende kleuren of met een leuke print om jouw outfit compleet te maken.

"