Een zomerse look begint met een korte broek

Inhoudsopgave

Welke soort korte broeken zijn er?
Waar moet je bij het kopen van een korte broek op letten?
Wanneer kun je een korte broek dragen?
Hoe combineer je de korte broek?

Welke soort korte broeken zijn er?

Korte broeken zijn een ideaal kledingstuk als het weer het toelaat. Het fijne aan korte broeken is dat ze eenvoudige te combineren zijn met andere kledingstukken zoals een hip T-shirt en een leuk paar slippers eronder. Zo creëer je binnen no-time een zomerse en bovendien heel sportieve look. Korte broeken zijn er bovendien in allerlei modellen. Zo kun je op zoek gaan naar de korte broek die het beste bij jou past. Sporten zoals basketbal en surfen hebben een grote invloed gehad op het uiterlijk van de huidige korte broeken. Zo zijn er naast de klassieke korte broek ook sportieve shorts te verkrijgen. Mede dankzij deze sport invloeden heeft de short zich ontwikkeld tot sportieve vrijetijdskleding helemaal van deze tijd. Korte broeken voor mannen zijn er in allerlei soorten. Zo zijn er shorts in verschillende lengtes. Denk dan maar eens aan het onderscheid tussen lange modellen of korte modellen. Bovendien is er een groot aanbod verschillende kleuren en motieven. Er zijn effen korte broeken en broeken met kleurrijke prints of eenvoudige designs zoals een streepjesmotief. Ook kun je kiezen tussen loszittende modellen en slim-fit shorts.

Waar moet je bij het kopen van een korte broek op letten?

Slanke mannen kunnen kiezen voor een strakkere short in chino stijl, terwijl stevigere mannen beter kunnen kiezen voor een lossere bermuda of skater-stijl broek. Voor kleinere mannen is een korte broek ideaal, omdat deze het silhouet breekt waardoor je optisch langer lijkt.

Wanneer kun je een korte broek dragen?

In de zomer zijn heren shorts erg geschikt als casual outfit. In de OTTO webshop is er voor elke leeftijd, figuur en gelegenheid een goede keuze. Tip: op een licht gebruinde huid staan denim shorts erg goed! Degene die indruk willen maken op de dames, moeten aandacht besteden aan de kuiten.

Hoe combineer je de korte broek?

Combineer je korte broek met een T-shirt of polo. Op de warme dagen adviseren wij de shorts te combineren met slippers of sandalen, maar ook sportieve sneakers zijn erg fijn. Deze zijn namelijk vaak lekker luchtig. Als je een fel gekleurde broek koopt, kies dan voor een neutraler shirt en omgekeerd. Hetzelfde geldt voor printjes; één van de twee kan in print, maar zorg dan dat de ander wat rustiger en neutraler is. Een stoere baseball pet of zonnebril maakt jouw zomerse outfit helemaal!