"

Vesten voor heren

De geschiedenis van het vest

De geschiedenis van vesten gaat terug naar de 17e eeuw. Het vest was een kledingstuk naar Perzisch voorbeeld en werd in Engeland verder uitgewerkt. Deze Perzische kledingstukken waren rijkelijk versierd en zeer kleurrijk. Toen Karel II aan de macht kwam in de 17e eeuw, veranderde de kledingstijl echter van kleurrijk naar sober. Broeken werden slanker en voor versiersels was geen plaats meer. Het vest had in die tijd voornamelijk tot doel om het ondergoed te verbergen. Om die reden kwam het kledingstuk tot aan de dijbenen. Tussen de 17e en de 19e eeuw is het vest een tijdje uit beeld geweest.

Het was James Thomas Brudenell die de vesten terug bracht naar Engeland. De Britse commandant droeg graag vesten met een V-hals tijdens de Krimoorlog tussen Engeland en Rusland. Vissers ontdekten het kledingstuk en het vest steeg in populariteit. Op open zee kon het weer namelijk best spoken en het vest beschermde het lichaam goed tegen de kou.

Vroeger waren de meeste vesten voor heren gemaakt van wol. Pas toen de gaskachel en de open haard werden vervangen door centrale verwarming nam de noodzaak voor warme huiskleding af. Het dragen van warme, wollen vesten in huis was niet langer noodzakelijk. Vesten konden nu ook van andere materialen dan wol gemaakt worden. Dit resulteerde in vele verschillende soorten vesten op de markt.

Praktische functie van vesten

Vesten zijn een populair kledingstuk onder mannen. Zeker bij snelle temperatuurwisselingen is het een heel handig kledingstuk. Je kunt een vest namelijk makkelijk over je outfit aandoen als het ineens koud wordt en net zo makkelijk weer uit trekken wanneer het weer warmer wordt. Vesten voor heren zijn er in verschillende varianten. Enkele voorbeelden zijn: lange vesten, korte vesten, sweatvesten en V-hals vesten. Je kunt het zo gek niet bedenken. Binnen deze soorten zijn er ook weer verschillende vesten te verkrijgen. Denk hierbij aan effen kleuren of vesten met een print, vesten met een ritssluiting of vesten met een knoopsluiting, wel of geen zakken en wel of geen versiersels. Je hebt keuze uit een groot assortiment heren vesten.

Makkelijk combineren

Naast het voordeel dat vesten heel praktisch in gebruik zijn, is een vest ook nog eens heel makkelijk te combineren met andere kledingstukken. Door het grote aanbod verschillende vesten zit er altijd wel een geschikt vest voor jou tussen. Zo heb je vesten voor heren met een sportieve uitstraling, die het beste staan bij een casual outfit of als onderdeel van je sportkleding. Daarnaast heb je heren vesten met een klassieke look. Deze kunnen ook prima gecombineerd worden met een outfit voor naar je werk.

"