"

Casual of stoer in heren T-shirts

Een onmisbaar kledingstuk

Het kledingstuk dat onmisbaar is in elke kledingkast: een T-shirt. Tegenwoordig is een T-shirt een kledingstuk dat je in zijn geheel, zonder ander kledingstuk, kunt dragen op bijvoorbeeld een jeans om je bovenlichaam te bedekken. Dit klinkt heel logisch, maar dat was het vroeger niet. Oorspronkelijk werd een T-shirt namelijk gedragen als onderhemd en werd het dus altijd gecombineerd met een ander bovenstuk. Zo droeg men een T-shirt vrijwel altijd onder een trui of vest. Daarnaast zijn door de jaren heen de lengte van het T-shirt en de lengte van de mouwen veranderd. Voor dames bestonden er vrijwel alleen T-shirts tot over de heupen. In de moderne tijden is de lengte verkort tot op de heupen of laat een T-shirt zelfs een gedeelte van de buik zien. Van oudsher hadden alle shirts en tops mouwen, die vrij kort waren, maar heren dragen nu ook tanktops of longsleeves. Deze laatsten bedekken vrijwel de gehele armen. De kleren zijn dus gevarieerder geworden en mee veranderd met de mode door de jaren heen.

Verschillende soorten halzen

De T-shirtmodellen kennen verschillende halzen: een ronde hals, een V-hals of een hals met een kraag: een polo. Polo shirts werden in 1926 voor het eerst ontworpen en werden destijds alleen gedragen op de tennisbaan. Zeven jaar later kwamen deze shirts ook op de markt als mode-item.

Shirts en sweaters met een V-hals geven meer ruimte bij de borst, waardoor ze het bovenlichaam optisch gezien langer laten lijken. Een ronde hals daarentegen maakt het bovenlichaam korter, waardoor je voller en breder lijkt. Heb je dus een vol postuur en wil je er slanker uitzien? Draag dan shirts met een V-hals.

Luchtige materialen

Mannen zijn vaak forser en breder dan vrouwen. Hierdoor transpireren ze sneller. Gelukkig is er veel kleding met speciale stoffen die daarmee rekening houden. Zo zijn de meeste T-shirts voor heren vervaardigd van luchtige materialen, zoals als linnen en katoen. Deze stoffen helpen namelijk vocht te absorberen, waardoor mannen minder zullen transpireren. Transpireer je dus snel, kies dan voor luchtige en absorberende materialen!

T-shirts online bestellen

Mooie shirts voor heren bestel je eenvoudig online in onze webshop. OTTO heeft een groot aanbod T-shirts voor dames, heren en kinderen. Voor elk wat wils, want het assortiment is zeer divers. Zo bestaat de herenkleding uit veel verschillende kleuren shirts, polo shirts en tops, met lange, korte of geen mouwen. Zoek je basic modellen? Ook die vind je in de webshop. Daarnaast zijn er veel shirts verkrijgbaar met stoere prints en patronen en heb je de keuze uit een ronde hals of een V-hals. Combineer een heren T-shirt met een stoere jeans of pantalon en hippe sneakers zodat je goed voor de dag komt! Bekijk gauw de grote merken en de nieuwste collectie kleding in de webshop.

"