"

Truien voor heren geschikt voor elk seizoen

De herkomst van het breien

Een van de populairste kledingstukken voor mannen en vrouwen is de gebreide trui. Waar het breien precies is ontstaan dat weet niemand. Volgens de verhalen zou het voor het eerst hebben plaatsgevonden in het Midden-Oosten. Van daar uit is het overgewaaid naar Europa en Amerika. Breien is altijd een belangrijke dagbesteding gebleven.

Breien was in de Middeleeuwen zelfs één van de belangrijkste ambachten, voornamelijk uitgeoefend door vrouwen. Zij hielden zich bezig met het breien van sokken en kousen om de voeten warm te houden en later ook met kleding voor onder andere vissers. Deze moesten op zee barre weersomstandigheden doorstaan en hadden daarom behoefte aan warme kleding. Er ontstonden zelfs breischolen, waar voornamelijk de arme gezinnen een werkplek vonden. Hier werden in grote getalen truien gebreid.

De industriële revolutie en massaproductie

Tijdens de industriële revolutie kwamen er breimachines en hoefden vrouwen dus niet langer met naald en draad aan de slag. Hierdoor ontstonden er veel mogelijkheden op het gebied van breipatronen en -technieken.

Tegenwoordig is er natuurlijk veel meer mogelijk. Professioneel breien gebeurt alleen nog met een breimachine en dankzij deze machine kunnen er veel meer materialen gebruikt worden dan alleen wol. Door de komst van de machines ontstond er massaproductie, want de truien worden veel sneller vervaardigd dan met de hand. Hierdoor zijn truien goed betaalbaar geworden.

Truien zijn geschikt voor elk seizoen

De industriële revolutie zorgde er dus voor dat er steeds meer truien van verschillende materialen geproduceerd konden worden. Dit heeft als resultaat gehad dat er nu allerlei varianten heren truien op de markt zijn. Denk dan maar eens aan de coltrui, het sweatshirt, de sweater, het fleeceshirt, de schipperstrui en de V-hals trui. Je zou eindeloos door kunnen gaan met het opnoemen van verschillende soorten truien. Het is dan ook een populair kledingstuk. En dat is natuurlijk niet voor niks. Een trui kun je het hele jaar dragen, of dat nu op een koude winterdag is of in de zomermaanden als het s’ avonds is afgekoeld. Bovendien is de trui makkelijk te combineren. Truien staan namelijk bij elk kledingstuk leuk, bijvoorbeeld met een mooi overhemd of een trendy T-shirt.

Zowel naar kantoor als in je vrije tijd is de trui een geschikt kledingstuk. Er bestaat inmiddels een grote verscheidenheid aan stijlen, kleuren en materialen. Zo zijn er heren truien voor iedere man. Door het grote aanbod kan iedereen de trui vinden die aan zijn wensen voldoet. Kortom: een aantal mooie truien mogen niet in je kledingkast ontbreken.

"